Намери ни
To Top

Голдън Стейт е №1 за трети сезон поред

Голдън Стейт се справи с Финикс със 120:11, записа тринадесети пореден мач без загуба, осигури си победа №65 през редовния сезон и за трета поредна година ще е отборът с най-добър баланс в НБА. Предходните два сезона Уориърс завършваха съответно с 67-15 и с рекордния 73-9, а сега имат актив от 65-14 и още три мача.

Успехът в Аризона узакони домакинското предимство на вицешампионите в предстоящите плейофи, а най-добрият играч на гостите отново бе с №30 – Стеф Къри. Той отново показа, че се намира в изключителна форма и вкара 42 точки за 35 минути, включително 8/13 от тройката.


Къри бе в ритъм от самото начало, като в първата четвърт реализира повече от половината точки на своя тим (23 от 41), а след последната сирена имаше и 11 асистенции, 5 борби, 2 отнети топки и 2 чадъра.

Въпреки перфектната първа част, спечелена с 41:18, гостите се отпуснаха и позволиха на Финикс да се върне в мача, губейки втория период със 17:34, но след това се поправиха и съвсем в реда на нещата стигнаха до успех.

Клей Томпсън с 22 точки бе единственият друг баскетболист на Голдън Стейт, преминал кота “10”. Шон Ливингстън пък вкара първата си тройка за сезона, при това по куриозен начин, защото по-скоро искаше да подаде, но топката се озова в коша. Гостите завършиха с 25 асистенции и всеки един от десетимата играчи, получили минути от Стив Кър, успя да вкара поне един кош от игра.

Девин Букър с 21 точки и Тайлър Юлис с 20 бяха най-резултатни за Сънс. Джаред Дъдли имаше стабилно включване от пейката – 19 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Алан Уилямс прибра четиринадесетия си “дабъл-дабъл”, този път с 16 точки и 17 борби.

Финикс има 22 победи и 57 загуби.

Ощр от категория Баскетбол