Намери ни
To Top

Кливланд отнесе Бостън и поведе колоната на Изток

За първи път от 447 мача насам Кливланд бе без Тристан Томпсън в състава, но дори отсъствието на един от основните стълбове в състава на шампионите не се оказа от чак такова значение. Кавалиърс отминаха Бостън като малка гара и записаха най-убедителната си победа срещу този съперник през сезона, при това като гост – 114:91 и затвориха серията срещу Селтикс в рамките на редовния сезон с 3 успеха и само 1 загуба.

ЛеБрон Джеймс както винаги бе обичайният заподозрян, при това с право. Суперзвездата от Охайо правеше каквото и както си пожелае в “ТД Гардън” по пътя към 36 точки, 10 борби, 6 асистенции и 2 чадъра, както и малка доза закачки с местните фенове.


Останалите четирима в стартовата петица на Тайрон Лу също завършиха с поне по 10 реализирани точки. Кайри Ървинг (19), Кевин Лав (15), Джей Ар Смит (12) и Чанинг Фрай (10) допълниха картинката за Кавс, които въпреки липсата на един от най-всеотдайните си борци, тотално спечелиха битката за отскочилите топки, овладявайки 51 срещу само 38 за Селтикс.

Айзея Томас с 26 точки и 6 асистенции бе най-полезен за домакините, а Джей Краудър завърши с 13 точки.

Кавс оглавиха класирането на Изток след разгромния успех и вече имат 51 победи и 27 загуби. Селтикс от своя страна са втори с 50-28.

Ощр от категория Баскетбол