Намери ни
To Top

Барса търси трите точки срещу разклатената Севиля

Тази вечер в 20:30 часа Барселона приема Севиля в сблъсък от междинния 30-ти кръг на Примера дивисион. Всеки от двата тима се нуждае от трите точки. Домакините на „Камп Ноу“ нямат право на грешка в гонитбата за титлата с големия враг Реал Мадрид. Гостите пък се нуждаят от точки в борбата за топ 4.


Така че се очертава доста вълнуващ сблъсък със сериозен заряд.

Севиля доскоро се движеше плътно зад Барса, но изведнъж играта на тима се срина. Отборът е в неприятна серия от 5 поредни мача без победа във всички турнири и се срина до 4-ото място във временното класиране. Засега мястото му в топ 4 все още не е сериозно застрашено, но ако лошата серия продължи, нищо чудно Реал Сосиедад и Виляреал да наваксат изоставането си.

В същото време Барса поддържа интригата в битката за титлата, като се намира на втората позиция с 2 точки по-малко от лидера Реал, но и с мач повече в актива си. Каталунците са длъжни да не изпускат ритъма си, но в същото време трябва да мислят и за предстоящия 1/4-финал с Ювентус в Шампионската лига другата седмица.

През първия полусезон Барса излезе победител в сблъсъка на „Рамон Санчес Писхуан“ с 2:1. Всъщност Севиля няма победа над каталунците вече 5 поредни срещи във всички турнири, като последният успех на тима е от октомври 2015 година.

В състава на домакините проблемите около състава са свързани с отсъствието на контузените Рафиня, Алейш Видал и Арда Туран. Всички останали играчи са на разположение на Луис Енрике.
За гостите проблемите са доста повече и треньорът Хорхе Сампаоли отново не може да използва контузените Беноа Тремулинас, Михаел Крон-Дели, Габриел Меркадо, Адил Рами и Карлос Фернандес.

Букмейкърът bwin предлага коефициент от едва 1,25 за победа на Барселона. Равенството е оценено на 6,25, а коефициентът за двойка е 11,00.

Примера дивисион, 30 кръг:

БАРСЕЛОНА – СЕВИЛЯ

Вероятни състави:

БАРСА: Тер Щеген, Роберто, Юмтити, Пике, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар

СЕВИЛЯ: Рико, Мариано, Пареха, Ленгле, Ескудеро, Нзонзи, Ибора, Витоло, Насри, Сарабия, Бен Йедер

Стадион: „Камп Ноу“, Барселона
Съдия: Карлос Клос
Начало: 20:30 часа

Ощр от категория Футбол