Намери ни
To Top

Има ли съдийски грешки на ЦСКА – Лудогорец? Специалистите от БФС отговориха

Последният, 26-и кръг от редовния сезон на Първа професионална лига се е превърнал в “черен” уикенд за съдиите заради множеството грешки, които допуснаха и които, за техен малшанс, повлияха сериозно на крайния резултат на ръководените от тях срещи. До това заключение стигна наблюдателят на УЕФА за българското съдийство Марк Бата.

Наказани след последните двубои от родния елит са първият асистент на ЦСКА-София – Лудогорец (0:2) Веселин Мишев и допълнителният асистент на Дунав – Славия (1:1) Георги Димитров. Бата заяви, че Мишев не е маркирал засада при втория гол на “орлите” на стадион “Българска армия”, а Димитров не видя от непосредствена близост, че Олексей Ларин спира топката с ръка миг преди да я прати в мрежата на Георги Петков.


Наказание чака и главният арбитър на двубоя Славия – Локомотив (Горна Оряховица) (3:1) Тихомир Алексов. Арбитърът показа пресилен втори жълт, респективно червен картон на Софиен Муса, а впоследствие отсъди и спорна дузпа в полза на “белите”. Размерът на санкциите на тримата обаче все още не е уточнен, призна председателят на Съдийската комисия Петър Петров.

Бившият френски топарбитър и шефът на родните съдии направиха любопитно разкритие, след като заяви, че е напълно възможно от следващия сезон допълнителните съдии зад вратите да бъдат премахнати. “Иначе като цяло съм доволен от това как се развиват съдиите в България, заяви Бата пред “Нова телевизия”. – Вижда се прогрес в тяхното израстване”, допълни още французинът.

Ощр от категория Анализ