Намери ни
To Top

Моуриньо отново се усъмни във всеотдайността на Шоу

Бранителят на Манчестър Юнайтед Люк Шоу за втори път в рамките на настоящия сезон бе публично разкритикуван от своя мениджър Жозе Моуриньо. Причината за това е, че английският национал, който има едва два мача за „червените дяволи“ в последните четири месеца, не се раздава достатъчно в тренировките. Шоу не бе дори на скамейката за съботния двубой с Уест Бромич, въпреки че Моуриньо е притиснат от контузиите на основни бранители.

През ноември португалецът отново намекна, че Шоу е от тези играчи, които не се отличават с особена всеотдайност.


Тогава въпросният футболист бе изваден в последния момент от групата за срещата със Суонзи, тъй като заявил, че не е в кондиция за игра.

„Трудно е да бъде на пейката, защото не мога изобщо да го сравнявам с Ашли Йънг, Матео Дармиан или Дейли Блинд. Не мога да сравня с останалите начина, по който той тренира, неговата ангажираност, концентрация и амбиция. Той е много назад в това отношение“, заяви Моуриньо.

Португалецът даде да се разбере, че не е доволен и от младите си играчи като Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Джеси Лингард: „Опитвам се, давам им шансове да играят отново и отново. Хайде, давайте, имате талант. Те знаят, че притежават талант. Добре, да се опитаме да се придвижим напред. Без напрежение. Просто да продължат напред. Няма какво друго да направим.“

Ощр от категория Футбол