Намери ни
To Top

Ювентус забави ход за титлата в Неапол

Ювентус и Наполи не успяха да се победят и завършиха 1:1 в дербито на 30-ия кръг на Серия А.

Двубоят започна отлично за „Старата госпожа“, след като още в 7-ата минута Сами Кедира откри резултата на „Сан Паоло“ след добро взаимодействие с Пянич в наказателното поле.

В 60-ата минута Марек Хамшик изравни, след като беше изведен перфектно от Дрис Мертенс сам пред стража на гостите Джанлуиджи Буфон. Така авансът на „Старата госпожа“ на върха в класирането пред втория Рома беше съкратен на само 6 точки.


Наполи остана трети с 10 точки зад Ювентус, който има 74.
Наполи – Ювентус+30

След полученото ранно попадение в мрежата си, Наполи се вдигна в атака и пропусна най-добрата си възможност в 20-ата минута, когато след грешка на Киелини топката беше изпратена напред, но Дрис Мертенс игра с ръка пред Буфон. Домакините не се обезкуражиха и продължиха дръзко да атакуват полето на Ювентус, но отново показаха слабости при завършващия удар в 31-ата минута.
Наполи – Ювентус+30

Хисай се пребори за една топка вдясно от вратата с Марио Манджукич, върна я назад, но първи Инсиние не успя да нанесе хубав удар, а след това Марек Хамшик я прати в аут. Последва поредна акция на домакините, завършила с удар на Мертенс право в ръцете на Джанлуиджи Буфон.

Домакините смениха подхода и пробваха да преодолеят отбраната на Ювентус с далечни удари, но те не затрудняваха Буфон.
Наполи – Ювентус+30

Второто полувреме отново започна с по-активна игра на домакините, а гостите си платиха за пасивността в 60-ата минута. Тогова след поредната атака на Наполи Мертен успя да насочи топката към останалия сам пред Буфон Хамшик, който не сбърка. Преди това домакините сякаш отрепетираха ситуацията, но тогава Хосе Кайехон беше в засада.

Неаполитанците бяха напът да пратят лидера в нокаут, след като Мертенс застигна една върната от Асамоа към Буфон топка, успя да я насочи към вратата, но не й достигна малко точност.

Ювентус осезаемо вдигна оборотите след получения гол, но до края на мача не се стигна до нови попадения.

През тази кампания съперниците се срещнаха вече два пъти, като и в двата случая „Старата госпожа“ записа победи – с 2:1 за първенството и с 3:1 на 1/2-финала за Купата на Италия. Само след три дни пък предстои още един мач в Неапол – реваншът за купата.

Ощр от категория Футбол