Намери ни
To Top

Арсенал и Ман Сити направиха зрелищно равенство

Арсенал и Манчестър Сити не успяха да излъчат победител в голямото дерби на кръга във Висшата лига. Срещата от 30-ия кръг на „Емиратс” бе изключително зрелищна и пълна с обрати, но в крайна сметка двата отбора приключиха наравно 2:2.

Срещата започна перфектно за гостите, след като още в 5-та минута Лерой Сане наниза гол във вратата на Давид Оспина. Футболистите на Пеп Гуардиола можеха да удвоят своята преднина, но добри изяви на вратаря на „артилеристите” попречи на това.


Въпреки натиска на „гражданите” Арсенал все пак се върна в срещата. В 41-та минута Мустафи подаде към Алексис Санчес, който хладнокръвно вкара топката във вратата на Кабайеро.

Радостта за играчите водени от Арсен Венгер бе за кратко, след като минута по-късно Серхие Агуеро върна аванса за Сити, след като получи перфектен пас от Давид Силва. До почивката и двата отбора имаха своите шансове, но до друго попадение така и не се стигна.

След подновяването на играта Арсенал отново възстанови равенството, след като Йозил подаде към Мустафи, който реализира красив гол с глава.

До края на мача гостите търсеха повече победата, но направиха куп пропуски. В 58-та минута Фернандиньо изстреля силен шут към вратата на противника, но Оспина показа завидна ловкост и изби.

Към края на срещата пред Йозил се откри отлична възможност да направи пълен обрат за „топчиите“, след като се озова сам срещу вратаря, но халфът не успя да отиграе топката.

Със спечелената точка „гражданите”заемат четвъртата позиция с актив от 58 точки, докато Арсенал е шести с 51 пункта.

Ощр от категория Футбол