Намери ни
To Top

Мертенс преговаря с Манчестър Юнайтед

Нападателят на Наполи Дрис Мертенс преговаря за трансфер в посока Манчестър Юнайтед, твърдят медиите в Италия. Белгиецът така и не може да постигне споразумение за нов договор с настоящия си клуб. Неговият контракт изтича през 2018 година и шефовете на неаполитанците са му предложили да преподпише, като получи двойно увеличение на заплатата, която да нарасне до 3 милиона евро на година. Това предложение обаче явно не е впечатлило играча, който вече се оглежда за други варианти за продължаване на кариерата си.


Според „Медиасет“ и Ла Република“, Мертенс вече води телефонни разговори с представители на Манчестър Юнайтед. „Медиасет“ дори твърди, че вероятността да се стигне до подобен трансфер е между 80-90%.

Мертенс навършва 30 години през май и по всичко личи, че това ще е последният му шанс да направи голям трансфер. Освен това от „Олд Трафорд“ са му предложили и доста по-примамлива оферта във финансово отношение, като се очаква там той да получава по 4,7 милиона на сезон.

През този сезон Мертенс бе преквалифициран от крило в нападател и това се оказа отлична идея от страна на треньора Маурицио Сари. Белгиецът буквално се прероди в новата си роля и има 25 гола и 11 асистенции в 36 изиграни мача във всички турнири. Ако премине в Манчестър Юнайтед обаче се очаква той да бъде върнат на традиционната си позиция на левия фланг.

Ощр от категория Трансфери