Намери ни
To Top

Марадона: Наказанието на Меси е преувеличено

Както е известно, часове преди мача на Аржентина с Боливия от световните квалификации звездата на отбора Лионел Меси беше наказан от ФИФА за четири срещи.

Меси беше санкциониран за обида към съдията веднага след края на двубоя срещу Чили. Според медиите ФИФА дори не са оведомили Аржентинската футболна асоциация за решението си преди да го публикуват на сайта си. Междувременно, журналистът Гонса Ступененго разпострани информацията, че аржентинската легенда Диего Марадона е ходатайствал за наложеното наказание.


Той, от своя страна, се защити пред радио „Ла Орал депортива“. „Санкцията на Меси е преувеличена. В американския футбол играчите си закриват устите с ръцете си, а случилото се с него и съдията беше видно. Отсъствието му беше ключово в мача с Боливия. Все едно Португалия да играе без Кристиано Роналдо. Боли ме, когато казват, че съм допринесал за наказанието от четири мача. Кълна се в Господ, че нищо не знаех. Започнах разследване и разбрах, че действията за това произтичат от КОНМЕБОЛ“, коментира легендарната десетка.

„Ще говоря с Инфантино, защото това е ужасно. Обаждах се на Меси многократно, за да поговорим, но той така и не ми отговори. Той е страхотен човек, който никога не се оплаква. Лео е като плюшено мече в отношенията си със съотборниците си“, допълва Марадона.

Липсата на играча на Барселона се усети при загубата на Аржентина с 0:2 от Боливия.

Ощр от категория Футбол