Намери ни
To Top

Йорданеску след провала в ЦСКА: Страх ме е отново да отида в чужбина

Бившият наставник на ЦСКА-София Едуард Йорданеску даде любопитно интервю, в което разкри подробности около краткия си престой начело на „червените“. Румънецът се задържа само 3 месеца на „Българска армия“, преди да подаде оставка след домакинското равенство с Верея (Стара Загора). 38-годишният специалист призна, че му е било много трудно в България и момента изпитва страх отново да се захване с отбор извън родината си.

„В България се случиха и много позитивни неща.


Може би трябваше да остана до края на сезона. Истината е обаче, че ми беше трудно. Около клуба постоянно имаше проблеми. Собственикът много държеше да остана и винаги ще го уважавам, защото той единствен ме подкрепяше през цялото време. Чувствах, че можех да постигна повече с тима“, заяви Йорданеску пред Sport Total FM.

Румънецът разказва, че е бил единственият чуждестранен треньор в Първа лига, макар че това важи само за последния му месец начело на ЦСКА-София, защото до края на октомври Левски се водеше от Люпко Петрович.

„Имаше вълна от съпротива срещу мен от самото начало. Младите играчи в отбора трудно разбираха какво искам от тях. Бюджетът на за заплати беше колкото получаваше само един от футболистите на Лудогорец – Джонатан Кафу, а трябваше да се борим с този тим. В прекия двубой те ни победиха трудно с 2:1“, споделя Йорданеску.

Той дава пример за напрегнатата обстановка около клуба с една случка преди неговото идване, когато дублиращият отбор на „червените“ се прибра след контрола срещу Ботев (Пловдив) с оранжев автобус с логото на Литекс и това никак не се хареса на феновете. Йорданеску изтъква, че като цяло инфраструктурата на ЦСКА-София също не е на особено високо ниво.

„Сега се страхувам да се захвана с ново предизвикателство в чужбина! Натрупах опит и мисля, че научих много. Имах оферта да поема младежкия национален отбор на Румъния, но отказах, защото обичам ежедневната работа“, добавя синът на легендата Ангел Йорданеску.

Ощр от категория Футбол