Намери ни
To Top

България се тресе! Цялата страна е на крак, смразяваща новина от последните минути! Държавата е убила известния на всички…

„Синът ми бе олимпийска надежда, имаше 20 медала, дипломи. На което и състезание по борба да отидеше, Горан печелеше злато. Беше най-добрият, но изпратиха друг на Олимпиадата в Гърция. Това го разочарова и стана причината да се откаже от спорта.


Държавата го уби! Отиде си момчето ми, а институциите нищо не направиха. Не можахме да си запазим детето“.

Това заяви през сълзи майката на Горан Горанов пред 24 часа. Саша Горанова е убедена, че през последните няколко месеца синът й е бил оставен на произвола на съдбата, изолиран в бургаския затвор. „Бил е в карцер без легло, 5 месеца не е бил извеждан навън, а последните дни не са му давали храна“, твърди Саша Горанова. Тя е шокирана , че никой от затвора не съобщил на семейството за трагичната новина. Научила от медиите, че синът й е мъртъв.

„Ние сме родители, защо не ни уведомиха? Дори още не можем да го погребем, от прокуратурата не освобождават тялото. Непрекъснато ни звънят роднини, питат кога ще е погребението, а аз не знам какво да им кажа“, казва Саша Горанова, която е пенсиониран инженер-химик. Същата е и професията на баща му. Майката разказа, че в продължение на 6 месеца Горан е бил в болницата в Ловеч, а престоят там му се отразил изключително зле.

Първият срив обаче дошъл след едномесечен престой на Горан във варненската психиатрия, където през 2015 г. бе изпратен за експертиза. „След 1 месец не можех да го позная, с 20 кг отслабнал и рани по цялото тяло“, кадва Саша Горанова. Според една от диагнозите бившият спортист бил с личностно разстройство. Близките на Горан обаче твърдят, че той е лекуван със силни медикаменти без да има уточнена диагноза, което е съсипало здравето му.

Роднините на 32-годишния бургазлия намекват, че Горан е издъхнал в адски мъки, след като парната инсталация в килията е избила, а пара под високо налягане буквално е попарила кожата на затворника. Според адвоката му Захари Кирилов, който бе допуснат до тялото преди аутописията, по ръцете и гърба на Горан имало червени петна като от изгаряне, а едната му ръка била вдигната към лицето, сякаш да се предпази от нещо.

От ръководството на затвора отричат да е имало проблем с инсталацията за отопление, но уточняват, че състоянието на Горан Горанов през последните месеци не е било добро. Той често изпадал в кризи , което наложило и да бъде изолиран. В затвора някогашният шампион по бокс излежаваше присъда от 2 г. и 6 м. за нападение на надзирател през март м.г. „Тогава синът ми е бил провокиран, обжидали са го“, твърди Саша Горанова. Проверка в прокуратурата пък установи, че тялото не е освободено, тъй като все още било нужно на разследващите органи. 32-годишният Горан Горанов бе открит мъртъв в килията си на 25 март сутринта. Според аутопсията той е издъхнал от инфаркт.

Ощр от категория Акценти