Намери ни
To Top

Анахайм оглави Тихоокеанската дивизия

Андрю Колиано вкара победен гол рано в третата част, а Джонатан Берниер спаси 25 удара при победата на Анахайм с 6:3 срещу Ню Йорк Рейнджърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Успехът е четвърти поред за Патоците, които оглавиха еднолично Тихоокеанската дивизия на Западната конференция с две точки аванс срещу Сан Хосе и Едмънтън.

Патрик Ийвс вкара два гола, а Райън Гецлаф записа четири асиснтеции за победата на домакините. Джош Мейсън и Райън Кеслър добавиха по още едно попадение за Анахайм, който е с баланс 8-1-1 в последните си десет мача.


Колиано пък вкара победната шайба, след като овладя свободна шайба след фейсоф между Кеслър и Дерек Степан.

Хенрик Лундквист спаси 28 удара на вратата на гостите в първия си старт от 7-и март насам. Брейди Скей, Степан и Рик Неш вкараха головете за нюйоркчаните, които са сигурни за седмото място в Източната конференция и по всяка вероятност ще се изправят срещу Монреал в първия рунд на плейофите.

Якуб Ворачек и Дейл Уайс дадоха начало на серия от четири гола в последната третина за Филаделфия при победата с 6:2 срещу Питсбърг в мач от Източната конференция. Стийв Мейсън пък спря 25 удара на вратата на Летящите, които са със 78 точки и изостават с шест от последната квота за плейофите. Пингвините пък най-вероятно ще играят с Кълъмбъс в началото на защитата на титла „Стенли“.

Ощр от категория Спорт