Намери ни
To Top

Йозил виси до последно, Вайгъл пропуска срещата

След като използва доста експериментален състав срещу Англия, сега селекционерът на Германия ще се довери на Сами Кедира, Дракслер и Марио Гомес, които имаха леки оплаквания. Под въпрос остава Месут Йозил, който получи травма на тренировката в петък, но отлетя за Баку. Същото обаче не можем да кажем за Юлиан Вайгъл, който има контузия в бедрото и остана в Германия. Капитанът на отбора Мануел Нойер също е аут заради травмата на прасеца.


Тимо Вернер, който дебютира срещу Англия, също не хвана самолета за Азербайджан поради оплаквания в областта на бедрото. „Задачата в Баку няма да е никак лесна. Не забравяйте, че Азербайджан победи у дома Норвегия“, категоричен е Льов.

Резултатите на азерите се подобриха след назначаването на хърватската легенда Роберт Просинечки за селекционер. Тимът бе стигнал до 126-о място в световната ранглиста през октомври 2014-а, когато Берти Фогтс напусна отбора. Сега Азербайджан е 89-и в света, а според халфа на Бундестима Тони Кроос противникът е опасен и не може да бъде слаган под общ знаменател с джуджета от рода на Лихтенщайн и Сан Марино. Просинечки пък сподели, че вярва на възпитаниците си и целта е класиране на Световното първенство, което ще бъде първо за страната. Хърватинът иска неговият отбор „не само да се защитава, но и да играе футбол“.

Ощр от категория Футбол