Намери ни
To Top

Бензема: Мбапе е феномен, но не бива да напуска Франция твърде рано

Карим Бензема нарече сънародника си Килиан Мбапе „феномен”, но го предупреди да не избързва с трансфер в голям клуб. Манчестър Юнайтед е хвърлил око на 18-годишния нападател на Монако и предлага огромни суми на „монегаските”, за да го купи.

„Казаха ми, че той (Мбапе) е феномен, много добър играч. Честно казано още не съм го гледал.


Той е млад футболист”, коментира нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема пред RMC.

Бензема обясни, че за млад играч е по-трудно да пробие в голям отбор.

„Футболът е наистина труден, особено в големите клубове. Аз пристигнах в Мадрид на 21. Вече бях направил много неща в Лион, но когато дойдох тук получих шамар в лицето. Моята първа година беше много трудна. Далеч си от семейството, не е същото. Съотборниците ти са готови да ти вземат мястото във всеки един момент, много е трудно”, разказа той.

„Но от това, което хората говорят, Мбапе е много добър футболисти и се надявам да направи страхотна кариера, малко по малко. Мисля, че не трябва да напускаш Франция прекалено рано. Нещата вървят добре, но в деня, в който вървят по-зле, това е проблемът. Той е на 18, как се справяш на такава възраст, когато нещата не вървят добре, когато хората не говорят с добро за теб, когато си под напрежение?”, размишлява Карим Бензема.

Килиан Мбапе има 17 гола в 29 мача за Монако за този сезон и си спечели повиквателна за мъжкия отбор на Франция.

Ощр от категория Трансфери