Намери ни
To Top

Ники Михайлов: Ние бяхме отбор, те – единици

Вратарят на националния тим Николай Михайлов заяви след успеха с 2:0 над Холандия, че победата за „трикольорите“ идва след една отборна игра, докато „лалетата“ не са успяли да покажат в днешната среща отборен дух. Михайлов също така пожела бързо възстановяване на колегата си Владо Стоянов, който днес премина супешно операция. „Искам да изкажа от целия отбор и от мен, да подкрепя моя съотборник и приятел Владо Стоянов след тежката контузия. Разбрахме, че е преминал успешно операцията.


Пожелавам му бързо завръщане, да се върне още по-силен. Всички го подкрепяме. Наистина неприятна контузия.“

„Радостното е, че успяхме да победим и тази победа е за него. Направихме много добър мач. Видя се, че второто полувреме малко и физически отпаднахме. Наистина играхме срещу една много добра Холандия с много добри футболисти. Защитавахме се добре, нямаха толкова много ситуации. За мое щастие преди една година по това време бях без отбор, бях вкъщи и гледах такива мачове само по телевизията. Много малко са хората, които останаха около мен през това време. Една година по-късно играя срещу Холандия. Искам да благодаря на феновете и на всички вас, журналистите, за подкрепата през тази седмица, защото сме едно цяло и е много важно да продължаваме така. Биеш Холандия 2:0, все пак трябва да уважаваме тия неща и да извадим изводите. Имаше и много хубави неща, и неща, върху които още трябва да работим“, каза още Михайлов.

„Ние нямаме тези звезди, които имат холандците. Виждате те къде играят, ние къде играем. Ние днес бяхме отбор, те бяха единици. В крайна сметка всички заедно задружно успяхме да вземем важни три точки и да сме още в борбата в групата. Наистина много тежка група. Трябва да стоим здраво стъпили на земята, но една много хубава победа и се надявам всички, които са били по трибуните и пред телевизорите да са се зарадвали. Всичко това беше за тях. Не мога да кажа от колкото време това ни е най-силният мач. Много добра игра, уникални контраатаки, много добре във фаза защита и абсолютно заслужено взехме трите точки.“

Ощр от категория Футбол