Намери ни
To Top

Мартин Петров: Честитя от все сърце победата, но такава слаба Холандия не съм виждал

Бившият национал Мартин Петров честити победата на България с 2:0 над Холандия, както и успеха на юношите до 19 години над Франция.

„Честито! Дълго време не бяхме ставали свидетели на такава хубава и красива победа и то срещу Холандия. Поздравявам ги. Вчера бях, присъствах и на юношите до 19 години, бихме Франция.


Два перфектни резултата, пожелавам успех и на двата отбора. Юношите в понеделник дано бият Босна, за да се класират по-натам, националният отбор да продължава по такъв начин. Само по такъв начин ще върнат зрителите”, сподели Марто Петров пред Националния стадион „Васил Левски”.

Той обаче си призна, че не е виждал толкова слаб холандския национален отбор.

„Аз не подценявам по никакъв начин успеха на момчетата. Честитя им наистина от все сърце победата. Радвам се, че победихме Холандия, но аз такава слаба Холандия не съм виждал от дълго време. Това по никакъв начин не обезличава труда на момчетата на терена. Напротив, раздадоха се, изключителна тактическа дисциплина, раздаване до последната минута. Просто казвам, че Холандия игра доста слабо. Може би затова не се класираха на световното. Явно и те претърпяват някакъв такъв период на смяна на поколения, но за наша голяма радост победихме 2:0. Пожелавам успех, дано продължават по същия начин”.

„Невинаги е лесно. Когато има трудни моменти, също трябва да гледаме позитивните работи, да извличаме негативите от загубите. С усмивка се върви напред и с позитивизъм”, посочи бившият играч на Атлетико Мадрид и Волфсбург.

Ощр от категория Футбол