Намери ни
To Top

След ранното отпадане: Какво следва сега за Григор Димитров?

За съжаление Григор Димитров отпадна още рано на Мастърс турнира в Маями и така приключи участието си в първите два Мастърс турнира за сезона с една победа и две загуби.

След прекрасното началото на годината Гришо не успя да демонстрира добрата си форма и в САЩ, а сега големият въпрос е какво следва за него в следващите седмици и месеци.

Най-вероятно в най-скоро време българинът ще се насочи към дома си в Монте Карло, където ще замени хард кортовете с клей, за да се подготви за предстоящия период от сезона, който включва турнири именно на червена настилка.

Световният №13 ще има пауза от над 3 седмици без официални срещи преди да започне участието си на Мастърс турнира именно в Монте Карло.


Той е между 16 и 23 април.

Все още не е ясно в последствие на кои други турнири на клей ще участва Димитров като в седмицата след надпреварата в Монте Карло е тази в Барселона от сериите АТП 500. След това пък е турнирът в Истанбул, на който през миналата година българинът игра финал. Със сигурност в неговия план влизат другите два Мастърса на клей – в Мадрид (7-14 май) и Рим (14-21 май), които предшестват Ролан Гарос – вторият турнир от Големия шлем.

Ранното отпадане на Димитров в Маями ще го лиши от 80 точки от неговия актив, но въпреки това той почти сигурност ще се изкачи с една позиция до 12-ото място в ранглистата. Причината е, че 12-ият в момента Давид Гофен има да защитава много точки от достигането си до полуфинал преди година и ако не го направи, ще се смъкне в класацията.

Ощр от категория Анализ