Намери ни
To Top

Божинов не се спира – вкара и на китайския хегемон

Българският нападател Валери Божинов продължава много доброто си представяне в Китай. Голмайсторът вкара гол и добави асистенция при престижното равенството 2:2 на неговия тим Мейджоу Хака срещу шампиона и тотален хегемон от шест години в страната – Гуанджоу Евъргранд. Двубоят се игра на стадиона на двукратния първенец в Шампионската лига на Азия. Бившият нападател на Ювентус и Левски отново бе титуляр, като остана на терена 80 минути.


Той се разписа от дузпа за 1:1 в 25-ата минута, а три по-късно асистира на централния нападател Джонас за пълен обрат.

Преди това шампионите поведоха още в 10-ата минута. Тимът воден от Луис Фелипе Сколари бе без Паулиньо, който онзи ден вкара хеттрик за Бразилия срещу Уругвай, както и без контузения Джаксън Мартинес, и китайските национали в състава. Бразилците Алан и Рикардо Гуларт, който стана голмайстор през миналата година, бяха титуляри за Гуанджоу.

Буквално в последните секунди оборът на Сколари стигна до равенството 2:2, след като преди това играчите на тима пропуснаха 3-4 чисти положения срещу втородивизионния тим. Божинов и компания също пропуснаха да вкарат трети гол на контраатака в края на първата част и началото на второто полувреме.

Както е известно, Божинов се превърна в герой за Мейджоу при първата победа за сезона с 2:1 над Улхан Зал. Българинът вкара победния гол, а преди това асистира за първото попадение. Поражението пък коства поста на Чиро Ферара, който бе уволнен след загубата от тима на Божинов.

Нападателят днес пусна видео още от терена след мача с Гуанджоу, като се похвали сам.
„И днес Божигол – гол и асистенция. Срещу Гуанджоу Евъргранде – шампиона. Резултатат е 2:2 за съжаление, но все пак за нас беше важно да играем добре и да се представим добре. Гол и асистенция. Браво, Императоре“, казва Божинов в своя профил в Инстаграм.

Ощр от категория Футбол