Намери ни
To Top

Учиков: Oпитът винаги е от ключово значение

Българският диагонал на UPCN (Сан Хуан) Николай Учиков направи предварителна оценка на полуфиналните двубои срещу Сиудад Волей, които започнаха късно снощи. Конкурентът спечели и двата мача срещу UPCN в редовния сезон и именно поради това серията ще бъде трудна. Въпреки това волейболистът на „жълтосините“ очаква тимът да покаже класата си и да победи.

„Мачът ще е труден, защото те завършиха много добре редовния сезон, поддържат темпо и победиха три пъти в четвъртфиналите.


Но аз смятам, че в тези случаи, опитът е много полезен и ще бъде от ключово значение. Сега, мачовете със Сиудад също ще бъдат различни в сравнение с квалификационния кръг“, казва Учиков в изявление за клубния сайт.

„Качествата на един състезател са много важни, особено когато се играе на всяка цена. Сиудад е млад и добър отбор, така че ще видим дали ще можем да изравним нещата във физически план. Някои неща значително се подобриха след редовния сезон и мисля, че това пролича на четвъртфиналите с Обрас „, смята диагоналът.

Полуфиналните двубои стартираха с домакинство на Сиудад, заради по-високото място във временното класиране (второ, докато UPCN е трети), а след това продължават в Сан Хуан.

„Винаги е трудно да започнеш плейофна серия като гост и още повече след дълга пауза. Идеалният сценарий е да се върнем от там с две победи или поне една, за да се определи победителят в нашата зала (Алдо Кантони). Но говорим за полуфиналите – топ четири в шампионата, така че няма да е лесно“, завършва той.

BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол