Намери ни
To Top

„Палачът на Хендри“ е световен шампион по снукър при ветераните

Питър Лайнс е новият световен шампион по снукър при ветераните, след като спечели убедително с 4:0 финала на планетарното първенство в Скънторп срещу Джон Парът, триумфирал в „Крусибъл“ през 1991 година.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
Jason Francis @Snookerlegends
Super star online just confirmed that 1.6 million watched the world seniors live yesterday in china on the app. We also had you tube here
11:39 AM – 25 Mar 2017
3 3 Retweets 9 9 likes

Лайнс, който трябваше да заслужи квота за турнира чрез квалификационните кръгове, бе всъщност фаворита на букмейкърите в Скънторп, като напълно заслужено грабна чека за 10 хиляди паунда.


47-годишният майстор на щеката не загуби нито един фрейм на Световното, като по пътя си към титлата елиминира трима шампиони от „Крусибъл“ – Денис Тейлър, Стивън Хендри и сега Парът, като в 1 кръг срази Патси Фейгън.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
Jason Francis @Snookerlegends
Well done to the new world seniors champion Peter lines
11:09 PM – 24 Mar 2017
13 13 Retweets 48 48 likes

Най-големият успех в кариерата на Лайнс му осигури и квота за участие в квалификациите за Световното първенство в Шефилд, които започват след три седмици.

Лайнс реално не е в професионалния тур, но често получава „уайлд кард“ и бе най-редовно играещият от участниците в Скънторп. В края на миналата година той елиминира Нийл Робъртсън по пътя към 1/16-финалите в Шампионата на Обединеното кралство, a и стигна осминафинал на Европейското първенство в Кипър.

Ощр от категория Спорт