Намери ни
To Top

Хубчев: Ще се надиграваме с Холандия

Селекционерът на България Петър Хубчев заяви на официалната си пресконференция преди световната квалификация срещу Холандия, че тимът му не е притеснен от името на съперника и ще се опита да се „надиграва“ с него.

Хубчев призна, че изпитва сериозни проблеми с окомплектоването на състава си, заради контузиите, които сполетяха отбора. Както е известно мачът на стадион „Васил Левски“ пропускат капитанът Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Георги Миланов.

При създалата се ситуация, капитан на отбора ще бъде Ивелин Попов.


„Имам проблеми. Не го крия. Това са неща, които съпътстват футболната игра и ние трябва да живеем с тях. Трябва веднага да търсим друго решение. Така се постарахме да е и тази седмица. При всички положения има едно чувство на съжаление“, коментира Хубчев.

„Знаем силата на холандския отбор. Знаем и че с глуха защита няма как да издържим. Мисля, че момчетата са приели, че ние от време на време ще се опитваме да се надиграваме с тях. Но ще бъдем много разумни“, допълни той.

„Не усетих футболистите на са стресирани от контузиите. Това са неща, които им се случват в клубовете. Не съм усетил да има някаква стресова ситуация. Неприятно е. Момчетата се държат все по-здраво един за друг. Има съжаление, видях реакцията на тренировката, но това са неща, които се случват. Да, наясно съм с какъв състав ще излезем, но моля не ме питайте за имена“, продължи специалистът.

„Знаем срещу кого играем, знаем каква сила е този отбор. В детайли се постарахме да представим тима на Холандия на нашите футболисти. Както за тях, така и за нас е много важен мач. Ще се опитаме да играем нашата игра без да се притесняваме от Холандия. Има респект, но нищо повече. В никакъв случай не приемаме мача като някакъв финал. Това е отбор от топ 5 на Европа, едва ли някой е изненадан от това. Ивелин Попов по всяка вероятност ще бъде капитан“, завърши селекционерът на България.

Ощр от категория Футбол