Намери ни
To Top

Как да горите мазнини и да изграждате мускули

Като цяло повечето от вас знаят основата на това как да изградят мускули и да горят мазнини. Тренирате много, храните се по правилата, на теория всичко изглежда чудесно, но на практика… не съвсем.

Изграждането на мускули, без да качвате никаква излишна мазнина и тегло е труден процес, който често търпи промени в движение и трябва да бъде следен изкъсо. Какво трябва да знаете?

1. Бъдете готови да жертвате време, удоволствие и забавление

Ако беше лесно, всички щяха да изглеждат като фитнес модели. В даден момент ще се чувствате изтощени, раздразнени, че не може да ядете всичко, което поискате, ще бъдете хапливи, мрънкащи и много дразнещи. Но и това ще премине! Ще ставате рано, ще тренирате по график без значение дали сте имали скапан ден и дали навън е -20.

2. Тренирайте умно

Много хора следват погрешното разбиране – кардиото сваля мазнини, тежестите изграждат мускули. Тялото е по-умно! Вместо да разделяте нещата, опитайте високоинтензивни интервални тренировки, включващи собствена тежест или дъмбели. Правете клекове, бърпита, планкове, скоци. Тези движения са много работещи, защото натоварват едновременно различни мускулни групи и засилват сърдечния ритъм, което увеличава горенето.

3. Не всички мазнини са лоши мазнини

Мазнините имат важна роля за поддържане високите нива на двата важни хормона (тестостерон за мъжете и естроген за жените). Има два типа мазнина – бяла и кафява. Кафявата е „добра“ тъй като тя се абсорбира като топлина, докато бялата се складира като мастна тъкан.

Мазнината е като метаболизма – трябва да се поддържа и следи, за да се оптимизира. Ако не поемате мазнини в даден момент тялото ви няма да знае какво да обработва, докато се потите и трупате мускули и ще започне да „черпи“ запаси от погрешни места.

Средно човек трябва да поема по 0.5 г мазнини за всеки килограм от теглото си дневно.

4. Бъдете постоянни

Следвали сте стриктно плана си цяла седмица? Чудесно! Опитайте една година! Тогава ще сте на правилния път за достигане на целта, за която сте мечтали винаги. Имайте предвид, че трябват месеци, за да започнете да постигате видими резултати.

Не забравяйте, че трябва да намерите точния калориен прием, който да ви позволява да губите тегло и да имате сили да тренирате за мускулна маса.

5. Оптимизирайте кардиото

Не е нужно да тичате 40 минути или да въртите колело толкова, че и повече. Отново най-добрият вариант за да горите мазнини и изграждате мускули е да направите една 20-минутна кръгова тренировка, включваща спринтове, бърпита и лицеви опори.

Ощр от категория Футбол