Намери ни
To Top

Везенков: Испания е мястото за мен

Александър Везенков е един от малкото играчи, от които в Барселона са доволни през този сезон. Ръководството на испанския вицешампион иска със сигурност да задържи българина, предвид силното му представяне в последно време и настоящото му споразумение с клуба, което изтича през лятото на 2019 г.

Пред испанския „L’Esportiu“ 206-сантиметровото крило разказва за очакванията си за остатъка от сезона, както и за плановете си за лятото и за предстоящия през юни драфт в НБА. „Окуражаващо е, че млади играчи получават шанс в Евролигата.


Те са навсякъде, в Барселона, Реал, Цървена звезда. Но също така е и трудно за младите, защото се изправят срещу опитни играчи, истински легенди“, споделя националът. „Към този момент съм много щастлив тук, защото се развивам и знам, че мога да постигна повече. Целта ми е да работя всеки ден, за да ставам по-добър и да бъда по-подготвен за всеки следващ мач. Искам да съм на ниво във всяка тренировка. След година и половина в Испания, чувствам, че това е мястото за мен“, казва крилото и допълва, че за предстоящия драфт в НБА ще мисли след края на сезона.

Ощр от категория Баскетбол