Намери ни
To Top

Григор Димитров не е заявил участие в Истанбул на този етап

Григор Димитров изглежда няма намерение да се връща към злополучния финал в Истанбул от миналата година. Най-добрият ни тенисист на този етап не е заявил участие в турския мегаполис, което е предпоставка, че няма да играе там през този сезон. Димитров  загуби финала на 1 май от Диего Шварцман, въпреки че спечели първия сет, а след няколко пропилени възможности да затвори срещата чисто в крайна сметка подари третата част на нула. Това доведе до сериозен изблик на гняв и серия от счупени ракети преди церемонията за награждаване на двамата.


В предварителния списък за Истанбул има само един тенисист от първите 30 в ранглистата. Това е петият в света Милош Раонич, който ще бъде поставен като водач в схемата. По същото време ще се проведе турнир и в Мюнхен, където са заявени имена като Гаел Монфис, Роберто Баутиста Агут, Александър и Миша Звереви, Филип Колшрайбер и Фабио Фонини. Възможно е Григор Димитров да се насочи именно към него.

Вчера той проведе една от последните си тренировки преди първия си мач на Мастърса в Маями. 13-ият в света българин разменяше удари с ветерана Давид Ферер. Ден по-рано Димитров имаше открито занимание и с друг испанец – Рафаел Надал.

Ощр от категория Тенис