Намери ни
To Top

Стамен Белчев: Рано е да говорим за стил, по-добри сме от Левски

Редовният сезон в Първа лига е към края си, но треньорът на ЦСКА Стамен Белчев смята, че още е рано да се говори за изграден стил на игра на „армейците”. Той иска да поеме напрежението от неубедителните резултати върху себе си и така да даде спокойствие на играчите.

„В ЦСКА в нито един момент няма как да има спокойствие. Тук е нормално да има напрежение и е изисква победа във всеки един мач.


Надявам се да подобрим играта си и да имаме най-вече постоянство. Футболистите трябва да бъдат спокойни, напрежение не трябва да има. Когато има напрежение, човек не може да покаже максимума от възможностите. Работим в тази насока. Нека напрежението да бъде при нас треньорите, при тях да не е толкова. Не знам как е в Лудогорец, нямам представа. По-добре е, когато има напрежение, но трябва да има и резултати за това нещо. Не може в ЦСКА да няма резултати и да е спокойно”, коментира Стамен Белчев.

„За стил още е далеч да се говори. Опитваме се някакъв начин на игра да градим, надявам се с времето да градим и стил. Зависи колко време ще трябва на футболистите да свикнат с моите виждания за играта. Вече много от играчите разбират какви са моите виждания. В ЦСКА няма ли резултати, няма време”, посочи Белчев пред „Дарик”.

Той говори и по други теми, свързани с ЦСКА.

За трансферите на чужденци в отбора

Чужденците, които ги взимаме, сме ги оглеждали. Не ги взимаме веднага, когато ни ги предлагат. Имат кредит на доверие. Всички са добри футболисти и стоим зад всеки от тях. Ще дадем на всеки максимум време да покаже, че не сме сбъркали.

Какво трябва да подобрява ЦСКА в играта си?

И в защита имаме работа, и в синхрона в атака, най-вече завършващата фаза, където куцаме, защото не можем да реализираме положенията, които създаваме.

След загубата от Левски

Неприятно е, когато загубиш, особено от Левски. След играта, която показахме – през цялото време владеехме играта и миг невнимание при дузпата и статичното положение – загубихме мача. Не се отразява добре, но трябва да забавим тази загуба и да гледаме напред. Сигурен съм, че ще бъдем пред Левски в края на първенството, ако подобрим играта и резултатите.

За предстоящото дерби с Лудогорец

Следва мач с Лудогорец. Играем срещу водача в нашето първенство Надявам се феновете да напълнят стадиона и да ни подкрепят. Надявам с вече да променим тенденцията и да запишем добри игри срещу Лудогорец. Най-вече трябва да бъдем компактни, да няма големи пространства за игра, което е силата на Лудогорец. Те имат добри футболисти, ние също. Надявам се да бъдем спокойни и да осъществим това, което сме планирали като начин на игра. Ще бъдем максимално мотивирани и концентрирани. Трябва да бъдат по-уверени футболистите. Ако сме уверени и единни, ще победим отбора на Лудогорец.

Лятната селекция

Мислим вече за лятната селекция, къде трябва да се надгради. Но сега не е коректно да говорим на кой пост ни трябват нови играчи.

Липсата на постоянство и амбициите за следващия сезон

Ние нямаме постоянство в игрите. Трябва да покажем повече постоянство и да бъдем по-убедителни. Миля, че имаме по-добри футболисти от Левски. Нашият отбор е по-добър и го показа в последния мач. В правилна посока се движим,. Трябва още малко да развием този отбор, който имаме, лятото да надградим малко и мисля, че още следващия сезон можем да спорим с Лудогорец.

Ощр от категория Футбол