Намери ни
To Top

Биатлонистите спечелиха 10 квоти за олимпиадата в Пьончан

Председателят на централата Екатерина Дафовска призна, че е доволна от целия сезон на нашите, които са изпълнили основната цел -10 квоти за олимпиадата в Пьончан догодина.

„Направихме най-добрия сезон при мъжете в последните години. Постиженията са много добри, оценяваме ги високо. Летвата се вдигна много и се надявам те да продължат така, за да запишат имената си в историята на мъжкия ни биатлон.


Годината беше добра и заради това, че имаме десет пълни квоти за олимпиадата. Това беше голямата ни цел и тя е изпълнена. Естествено за следващия сезон най-важен е най-големият спортен форум в Южна Корея. Подготовката ще бъде насочена основно натам. Всичко е подсигурено като финансиране. Състезателите ще имат Всичко необходимо за тренировки“, отчете олимпийската шампионка от Нагано 1998.

„Спечелих два медала от европейско първенство. Щом не сме станали световни шампиони, значи има върху какво да работим. Може би новото в моята подготовка ще бъде търсенето на повече скорост. Лично за мен шестото и седмото място на световното първенство бяха най-ценни, а медалите от европейското – най-трудни“, каза Красимир Анев.

„Спечелих европейската титла. Това беше и най-добрият ми старт, в който всички неща се получиха. За сметка на това световното първенство беше разочароващо за мен, не успях да се представя на 100 процента. В сезона имаше много състезания, много пропуснати шансове“, отчете Владимир Илиев.

Ощр от категория Спорт