Намери ни
To Top

Кубрат Пулев: Джонсън е крачка към световната титла

„Моята цел №1 е да се бия за световната титла, а на 28 април ще направя още една крачка към постигане на тази цел. Вече тренирам усилено, за да докажа, че съм достоен отново да се бия за короната в супертежка категория”, обяви Кубрат Пулев.
Той ще защитава интерконтиненталната си титла на Световната боксова асоциация (WBA) в супертежка категория срещу бившия претендент за световната титла Кевин Джонсън (30-7-1, 14 нокаута) в „Арена Армеец” в София.

„Джонсън е труден противник.

Трябва само да погледнем автобиографията му, за да разберем, че това ще бъде истинско предизвикателство. Той е споделял ринга с много бойци от световна класа като Виталий Кличко и Антъни Джошуа.
Знам, че трябва да бъда в най-добрата си форма, за да го победя, но с помощта на моя треньор Ули Вегнер и с подкрепата на българския народ аз съм уверен, че съдията ще вдигне моята ръка и ние ще отпразнуваме още една голяма вечер за българския бокс и още една моя крачка към мечтата ми да стана световен шампион в дивизията”, каза още Кубрат.

„Щастливи сме да се върнем в „Арена Армеец” заради това, което обещава да бъде още една страхотна боксова вечер“, коментира промоутърът Кале Зауерланд. „Ние организираме подобни събития по целия свят и трябва да кажа, че атмосферата в София бе на висота. Подкрепата, която Кубрат получава от българския народ, е специална и това ще му помогне да стигне до върха.”

Ощр от категория Бойни Спортове