Намери ни
To Top

Сити и Ливърпул направиха спектакъл с малко голове

Манчестър Сити и Ливърпул изиграха изключително атрактивен и вълнуващ двубой на „Етихад“, като срещата завърши 1:1. Двубоят се игра на невероятно скорост от първата до последната минута и бе изпълнен с множество положения. И двете попадения паднаха през второто полувреме. Джеймс Милнър откри от дузпа, а Серхио Агуеро изравни.


Аржентинецът обаче се отчете и с няколко пропуска. Мърсисайдци също имаха великолепни възможности, като най-добрата бе пропусната от Адам Лалана, който направи уникален пропуск.

Резултатът не е приятен и за двата отбора, които останаха трети и четвърти в класирането. Той облагодетелства Тотнъм, който днес спечели и има две точки аванс пред Сити, и Манчестър Юнайтед, който изостава с четири точки от Ливърпул, но е изиграл два мача по-малко.

Двата отбора започнаха срещата в бясно темпо. Те се опитваха да атакуват при всяка възможност, като топката не се задържаше в средата на терена. С оглед на темпото обаче реални голови положения липсваха. Под изсипващия се над Манчестър силен дъжд „гражданите“ се опитваха да упражнят натиск и да бъдат агресивни. Това обаче водеше до грешни отигравания в завършващата фаза на атаката. По подобен завършваха и опитите за бързи контраатаки на мърсисайдци.

В 20-ата минута атака на висока скорост на Сити доведе до първата по-добра възможност. Стърлинг напредна и намери Сане, който опита да изведе съотборник в наказателното поле, Миньоле отклони топката и тя се озова в Давид Силва. Испанецът стреля от отлична позиция, но не уцели вратата.

Защитата на домакините не се ориентира добре в 24-ата минута и Садио Мане открадна топката и се откъсна. Той излезе сам срещу Кабайеро, но не успя да отправи удар и вратарят го блокира. Постепенно агресията на Сити намаля и Ливърпул започна да се чувства по-комфортно на „Етихад“, като владееше повече топката. Отборът на Юрген Клоп стигна до няколко ситуации пред вратата на Кабайеро, но не и до нещо повече. Пробив на Вайналдум в наказателното поле, неточен удар на Коутиньо от добра позиция и удар с глава на Матип след центриране на Милнър бяха по-опасните положения.

Давид Силва бе изведен отлично в 39-ата минута и пусна успоредно на голлинията към Стърлинг, който пред опразнената врата се размина с топката под натиск от Милнър, а Фернандиньо също не успя да насочи топката към мрежата. Ливърпул отговори с хубав удар на Фирмино и добро спасяване на Кабайеро.

Дъждът бе спрял и за началото на второто полувреме вече небето се изчисти. Ливърпул започна по-силно и още две минути след почивката имаше шанс да открие резултата. Лалана намери Мане в наказателното поле, но ударът му бе отклонен от Стоунс. Малко по-късно мърсисайдци поведоха. Роберто Фирмино се оказа напълно непокрит и сам срещу Кабайеро. Клиши го настигна и направи неумел опит да го спре, като го изрита, Фирмино падна и съдията отсъди дузпа. Джеймс Милнър бе точен от бялата точка и изведе гостите напред.

„Гражданите“ опитоха веднага да отговорят и стигнаха до опасен удар на Джон Стоунс с глава след ъглов удар. Бранителят обаче стреля неточно от добра позиция. Отборът на Гуардиола се хвърли в атаки, но това оставяше големи пространства отзад. След час игра Коутиньо изведе Фирмино сам срещу Кабайеро. Бразилецът обаче стреля слабо и Кабайеро спаси.

Натискът на Сити даде резултат в 69-ата минута. Тогава Де Бройне намери Агуеро в наказателното поле с ниско центриране. Нападателят бе изпуснат от защитата на гостите и засече топката в мрежата за 1:1. Шест минути по-късно тимът на Гуардиола като по чудо не поведе. Агуеро отново се измъкна от отбраната на съперника, като финтира в наказателното поле. Аржентинецът обаче загуби контрол и не успя да отправи удар. В разбъркването топката се озова в Де Бройне, който можеше да се цели в опразнената част на вратата, но намери гредата.

Темпото продължи да е невероятно, като атаките се редяха към двете врати. Десет минути преди края Адам Лалана направи уникален пропуск. Вайналдум изведе Фирмино, който свали за Лалана, а английският национал трябваше само да насочи топката към мрежата от шест метра, но сякаш уверен, че вече е вкарал, той не уцели топката и провали атаката.

Агуеро получи нова отлична възможност в 87-ата минута. Той стреля към близкия удар след подаване на Сане, но не намери вратата. Кун пропусна още по-добър шанс в 91-ата минута. След прекрасен пробив на Де Бройне той вдигна топката към далечната греда и намери крака на аржентинеца. Агуеро стреля от въздуха и прати кълбото високо над вратата.

МАН СИТИ – ЛИВЪРПУЛ 1:1
0:1 – Милнър (51-д)
1:1 – Агуеро (69)

Ощр от категория Футбол