Намери ни
To Top

Локо Пловдив и ЦСКА София поделиха точките на Лаута

Изравнителен гол на Кирил Десподов след грешка на Павел Виданов и Кирил Котев позволи на ЦСКА да вкара първия си гол на пловдивски отбор през този сезон.

На стадион „Локомотив” едноименният тим водеше до 80-ата минута с втория гол на Дани Кики във вратата на „червените” в настоящата кампания и бе на път да ги бие за втори път този сезон.

Но по-активната игра на гостите им донесе равенство 1:1 и една точка от „Лаута” в 25-ия, предпоследен кръг на редовния сезон в Първа лига.

Локомотив преследваше дубъл над ЦСКА и то без основния си реализатор Мартин Камбуров (наказан).


Освен това преди мача беше в серия от 8 поредни домакинства без загуба.

ЦСКА започна по-дейно, а Локомотив предпочиташе да приема играта в своята половина. С първия си точен удар домакините откриха резултата. Веселин Марчев проби отдясно и размина Недялков и Бумал. Пусна към Дани Кики, който с премерен удар по тревата намери левия долен ъгъл, разписвайки се за втори път срещу „червените” този сезон. Нападателят на Локо донесе успеха с 1:0 на „Армията” през октомври 2016 г.

Гостите от София реагираха чак в края на полувремето, когато създадоха две положения. И при двете ситуации вратата на Ел Харуби бе обстрелвана малко след границата на наказателното поле. Но Руи Педро и Стойчо Атанасов не улучиха рамката, като първият бе по-близо до попадението. Най-активен с пробивите и подаванията си отдясно бе Кирил Десподов.

След почивката положенията заваляха едно след друго. ЦСКА се хвърли да атакува, а Локомотив дебнеше на контри. Кирил Десподов имаше две възможности да изравни, но не улучи вратата при грешка на Везалов, а решителен шпагат на Иван Горанов притъпи засечено центриране няколко минути по-късно. Междувременно, Стойчо Атанасов изби топката от канещия се да отбележи втори гол Дани Кики, останал очи в очи с Китанов.

Постепенно смените и някои грубости, гарнирани с жълти картони, притъпиха темпото в иначе доста живия мач. ЦСКА продължи да преследва изравнителното попадение, докато Локомотив се поприбра. Удари на Недялков и Арсенио не намериха очертанията на вратата, а Ел Харуби спаси слаб удар отблизо на Рубен Пинто.

Неразбирателство в защитата на Локомотив позволи на най-добрия в състава на гостите Кирил Десподов да изравни. Изритана топка от половината на ЦСКА завари неподготвени Виданов и Котев. Десподов се промъкна между тях, овладя, оставайки сам срещу Ел Харуби, финтира го и на празна врата вкара.

С равенството разликата между двата отбора остана 7 точки. ЦСКА (46 точки) се нарежда на третото място, а Локомотив (39 точки) – на четвъртото. И двата отбора ще играят в шестицата след края на редовния сезон.

Ощр от категория Футбол