Намери ни
To Top

Челси сложи ръка на титлата с късна победа над Стоук

Челси продължи победната си серия и увеличи до 13 т. аванса си на върха в класирането на английската Висша лига, след като постигна късна победа с 2:1 при визитата на Стоук Сити от XXIX кръг.

Лидерите в класирането записаха пети пореден успех и така се откъснаха още повече пред преследвачите Тотнъм и Маначестър Сити.

Те поведоха още в 13-ата минута, когато Вилиан изпълни хитро един свободен удар и прати топката от малък ъгъл във вратата на хванатия неподготвен Лий Грант.


Въпреки попадението, гостите продължиха да диктуват събитията на терена, а Стоук рядко достигаше до голови положения.

В 34-ата минута обаче Бруно-Мартинс Инди вкара изравнителен гол, но той бе отменен заради нарушение на намиращия се в засада Саидо Бераино.

Малко по-късно „грънчарите” получиха правото да изпълнят дузпа. Гари Кейхил бутна в пеналта Джонатан Уолтърс и той веднага падна в пеналта, което доведе до наказателен удар.

С изпълнението му се зае потърпевшият, който хладнокръвно прати топката в горния ъгъл и възстанови статуквото в 38-ата минута – 1:1.

При този резултат дойде и почивката, а след нея гостите отново имаха териториален превес.

В 65-ата минута чудесен изстрел на Маркос Алонсо от пряк-свободен удар срещна напречната греда, а победното попадение падна малко преди края.

В 87-ата минута Ерик Питърс не можа да изчисти добре една топка след удар с глава на Давид Луис и най-съобразителен в наказателното поле се оказа Гари Кейхил, който донесе успеха на гостите с изстрел отблизо в горния ъгъл за 2:1.

В добавеното време пък Фил Бардсли получи втори жълт картон и напусна терена секунди преди да прозвучи последния съдийски сигнал.

Така Челси вече има 69 точки, с 13 повече от Манчестър Сити и Тотнъм, които са с мач по-малко.

Стоук Сити загуби вкъщи във Висшата лига за първи път от четири месеца и остана с 36 точки на деветото място.

Ощр от категория Анализ