Намери ни
To Top

Лудогорец и Дунав направиха зрелищно реми в Разград

Лидерът в Първа Лига Лудогорец не успя да пребори гостуващия Дунав Русе и двубоят от 25-ия кръг завърши при резултат 2:2. Разградчани направиха силно първо полувреме, в което имаха куп положения пред противниковата врата, но отбелязаха само веднъж – Паломино бе точен в 14-ата минута. Дълбоко в добавеното време Дунав се възползва от отпускане на шампионите и Бранимир Костадинов изравни. След почивката Дунав се „събуди” и показа коренно различна игра, а в 66-ата минута „драконите” стигнаха до пълен обрат чрез Карагарен.


Крайният резултат оформи Кешеру в 70-ата след слаба намеса на Антонов, който иначе показа отлични изяви в мача.

Лудогорец записа своя мач номер 23 без загуба и е едноличен лидер в класирането с 64 точки. Дунав се изкачи позиция нагоре и е вече 5-и с 37 точки, колкото има и Черно море.

Лудогорец започна агресивно двубоя и наложи преса още от първите минути, като натискът на „орлите” даде резултат и след по-малко от четвърт час резултатът бе открит.

В 8-ата минута Кешеру отправи техничен удар, но Антонов отклони в корнер. В 13-ата отново румънецът имаше шанс да отбележи, но от линията на малкия пеналт не успя да засече центриране.

Минута по-късно Кешеру имаше важна роля за първия гол в мача. При центриране от корнер топката не бе изчистена добре от отбраната на „драконите”, Анисе центрира в пеналта, Кешеру отклони добре с глава за Паломино, който показа точност и откри резултата.

В 24-ата Джалилов опита да върне с глава към Антонов, но прекалено слабо, Натанаел се възползва и проби отляво, но останал сам срещу вратаря не успя да го преодолее, като Антонов изби с крак в корнер.

В 34-ата Кафу не успя да насочи точно топката след удар с глава, а при ответната атака Васил Шопов пропусна да засече кълбото от линията на вратарското поле.

Темпото спадна в последните минути, а Лудогорец сякаш чакаше почивката и гостите се възползваха от свалянето на гарда на разградчани и нанесоха своя удар в добавеното време. Христофор Хубчев центрира от левия фланг, Пластун при опита си да изчисти насочи към вратата и Владо Стоянов трябваше да се намесва. Топката обаче попадна в Бранимир Костадинов, който върна Дунав в мача с точен изстрел.

След почивката Дунав показа коренно различно лице и изравни играта.

Влезлият като резерва Мойеци опита от далечна дистанция да изненада Владо Стоянов, който обаче успя да с плонж да опази мрежата си.

В 66-ата минута Хубчев с брилянтен пас намери в пеналта Карагарен, който плонжира и с глава порази целта за 2:1.

Лудогорец обаче бързо върна равенството четири минути по-късно. Кешеру завърши многоходова атака с плътен шут, Антонов не успя да се намеси добре и топката влетя в мрежата за 2:2.

В 73-ата Паломино върна слабо към вратаря, Васил Шопов се възползва и финтира Стоянов, но ударът му към опразнената врата бе спрян от върналия се Игор Пластун.

Резултатът остана непроменен до края на срещата и двата тима поделиха точките.

Ощр от категория Футбол