Намери ни
To Top

Вавринка за пръв път на полуфинал в Ундиън Уелс

Швейцарецът Стан Вавринка достигна до първия си полуфинал на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс с награден фонд 7,9 милиона долара. Поставеният под номер 3 Вавринка победи осмия в схемата Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 4:6, 7:6(2) след малко повече от два часа и половина на корта.

Швейцарецът допусна пробив още в първия гейм на мача, но веднага го върна, а в десетия гейм отново проби, за да спечели първия сет. Във втората част Тийм отново поведе рано с 3:1, но този път запази преднината си и изравни резултата.


В решаващия трети сет Вавринка пропиля аванс от 3:0, но в последвалия тайбрек беше солиден и с пет последователни разигравания след 2:2 точки стигна до крайната победа.

„Сервирах добре в тайбрека и това беше ключово за победата. Получи се страхотен мач. И двамата играхме агресивен и нападателен тенис“, заяви Вавринка, който е действащ шампион от Откритото първенство на САЩ.

„Мисля, че показах добро ниво и съм щастлив, че достигнах до първия си полуфинал тук. Опитах се да диктувам точките, да доминирам и да атакувам при всяка възможност. Той е много добър тенисист и срещу него се играе трудно. Доволен съм, че намерих начин да спечеля“, допълни той.

Следващият съперник на швейцареца ще бъде номер 21 в схемата Пабло Кареньо Буста (Испания), който спаси два мачбола и елиминира уругваеца Пабло Куевас с 6:1, 3:6, 7:6(4), за да достигне за първи път до полуфинал в турнирите от сериите „Мастърс“.

„Чувството е страхотно, за първи път съм на полуфинал на „Мастърс“. Това е един от най-силните турнири и може би един от най-тежките, защото тук играят всички най-добри. Резултатът е страхотен за мен“, заяви 25-годишният испанец, който отрази по един мачбол в 10-ия и в 12-ия гейм на третия сет при собствен сервис.

Ощр от категория Тенис