Намери ни
To Top

Очаква ли ни ново голово шоу?

Манчестър Сити и Монако изиграха изключително зрелищен мач в първия осминафинал от Шампионската лига, в който „гражданите“ направиха обрат от 2:3 до 5:3. Днес имаме всички предпоставки да очакваме, че отново ще видим много голове. „Монегаските“ са най-резултатният отбор в първенствата от Топ 5 в Европа и със сигурност са способни да се възползват от недотам стабилната игра на Сити в защита. Отборът на Джосеп Гуардиола обаче също разполага с огромна офанзивна мощ и го доказа в последните 20 минути на „Етихад Стейдиъм“.


Целта пред Монако е да стигне до четвъртфиналите в турнира за втори път през последните 3 години. През 2015 година френският тим преодоля в осминафиналната фаза друг съперник от Англия – Арсенал. Сити пък игра полуфинал през миналия сезон, но отпадна от бъдещия шампион Реал Мадрид. В треньорската си кариера Джосеп Гуардиола никога не е отпадал на осминафиналите, като е спечелил общо 7 елиминации.

Големият проблем за наставника на Монако Леонардо Жардим е отсъствието на Камил Глик. Полският защитник е наказан и мястото му да Андреа Раджи в центъра на защитата ще заеме Жемерсон. Възможно е на пейката да остане Жоао Моутиньо, a в средата на терена да започнат Фабиньо и Тиемуе Бакайоко. Бернардо Силва и Тома Льомар ще действат по двата фланга, а атаката ще се води от Радамел Фалкао и тийнейджъра Килиан Мбапе.

От състава на Манчестър Сити със сигурност ще липсват Габриел Жезус и Илкай Гюндоган, а капитанът Венсан Компани до последно ще е под въпрос. Възможно е Гуардиола да се спре на малко по-дефанзвина тактика и да остави Кевин Де Бройне сред резервите, а като вътрешни халфове да играят Фернандиньо и Туре Яя. В предни позиции ще се разчита на Серхио Агуеро. Зад аржентинеца ще действат Льорой Сане, Давид Силва и Рахим Стърлинг.

Любопитни факти:

* Мачът на „Етихад Стейдиъм“ беше първият между двата тима в евротурнирите
* Монако има 8 победи, 4 равенства и 5 загуби срещу съперници от Англия
* Като домакин балансът на „монегаските“ срещу английски тимове е 4 победи, 2 равенства и 2 загуби
* Сити само веднъж е гостувал във Франция в евротурнирите – 2:2 срещу ПСЖ през миналата година
* Балансът на „гражданите“ срещу френски отбори е 4 победи, 2 равенства и 2 загуби

Ощр от категория Шампионска лига