Намери ни
To Top

Юве не допусна изненада в реванша с Порто

Ювентус победи Порто 1:0 като домакин в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.

Главен арбитър на двубоя бе румънецът Овидиу Хатеган.

С общ резултат 3:0 „бианконерите“ се класират на четвъртфинал.

Юве създаде първото опасно положение още в 3-ата минута, когато Пауло Дибала майсторски се освободи и отправи истински снаряд по диагонала, който мина на милиметри над напречната греда.


Италианският колос продължи да диктува събитията на терена и нов опасен изстрел на аржентинската перла мина в опасна близост до целта.

След 10 минути игра опреният до стената след първия мач отбор на Порто показа, че няма да се предаде без бой и удар на Франсиско Соарес грам не затрудни Джанлуиджи Буфон. После гостите спечелиха фаул на удобна позиция за центриране, но защитата на „бианконерите“ се справи с лекота.

В следващите минути „драконите“ дадоха всичко от себе си в опит да заличат част от пасива, като най-активен беше Ясин Браими. Освен повече владеене на топката обаче португалците не можеха да пробият отличния отбранителен вал на Юве. Постепенно домакините взеха инициативата и в средата на полувремето Хуан Куадрадо центрира, Марио Манджукич надскочи Макси Перейра и засече с глава, но Икер Касияс внимаваше и улови.

След почти половин час игра Гонсало Игуаин много хубаво се освободи и центрира успоредно на голлинията, където Дибала не успя да направи решаващата добавка. Порто отговори с мощен удар от дистанция на Андре Андре, при който се получи рикошет и топката излезе в корнер. В 37-ата минута Дибала с фамозен пробив между няколко съперници спечели ъглов удар. След неговото изпълнение връхлитащият Манджукич засече, но в аут.

Така се стигна до 40-ата минута, когато крайният изход на сблъсъка беше напълно предрешен. Дани Алвеш центрира от корнер Алекс Сандро стреля с глава, но Касияс с чудесна намеса изби. Кълбото обаче попадна в Игуаин, който мигновено засече, Макси Перейра иззе функциите на вратаря и с плонж с две ръце изби пред голлинията. Главният съдия Овидиу Хацеган без да се замисля показа директен червен картон на бранителя и отсъди дузпа. Зад топката застана Дибала, който с шут в долния ляв ъгъл не сбърка – 1:0!

В началото на второто полувреме току-що появилият се на терена Вили Боли не си вкара автогол, благодарение на чудесната намеса на Касияс. Порто веднага организира светкавична контра, при която Соарес се справи с Меди Бенатия и излезе очи в очи с Буфон, но диагоналният му удар излезе в аут. След час игра пред Марко Пяца се откри добра възможност отново да се разпише срещу Порто, но шутът му в далечния ъгъл премина покрай целта.

В следващите минути Ювентус разиграва спокойно топката и в средата на втората част Игуаин шутира между двама защитници, но мерникът му изневери. 8 минути преди края Диого Жота беше великолепно изведен, но и той не успя да уцели вратата. До края не падна нов гол и Юве заслужено се класира в следващата фаза на Шампионска лига.

ЮВЕНТУС – ПОРТО 1:0

1:0 Дибала (40-д)

Състави:

Ювентус: 1.Буфон, 4.Бенатия, 6.Кедира, 7. Куадрадо, 8.Маркизио, 9.Игуаин, 12.Алекс Сандро, 17.Манджукич, 19.Бонучи, 21.Дибала, 23.Дани Алвеш

Порто: 1.Касияс, 2.Макси Перейра, 5.Иван Маркано, 8.Брахими, 10.Андре Силва, 20.Андре Андре, 21.Лаюн, 22.Данило, 28.Фелипе, 29.Франсиско Соарес, 30.Оливер Торес

Ощр от категория Шампионска лига