Намери ни
To Top

Уестбрук си съперничи с цял отбор, направи 19 асистенции

Ръсел Уестбрук пропусна 12 стрелби от игра, но компенсира слабото си представяне с други компонените – 12 борби и 19 асистенции, които добави към реализираните 25 точки за “трипъл-дабъ” №33 от началото на сезона. Това се случи при победата на Оклахома Сити със 122:104 като гост на най-слабия отбор в НБА в лицето на Бруклин Нетс, за да могат Тъндър да постигнат тридесет и осмия си успех.

Уестбрук вкара само 6 от 18 шута (2/7 от тройката), а от наказателната линия бе почти безпогрешен – 11/13. Лидерът на ОКС игра 35 минути в “Барклис сентър” и направи една асистенция по-малко отколкото целия тим на домакините, завършил срещата с точно 20 завършващи подавания.


Върховото постижение на Ръс в НБА кариерата му е 22 асистенции в един двубой.

Виктор Оладипо бе вторият най-резултатен играч на гостите с 21 точки, докато Таж Гибсън и Енес Кантер се задоволиха с по 17 всеки. Алекс Абринес направи добро включване от пейката с 13 точки, а Стивън Адамс вкара 11.

Уестбрук продължава да преследва Оскар Робъртсън, който държи рекорда по най-много мачове с “трипъл-дабъл” в един сезон – 41, а на Тъндър им предстои да изиграят още 14 двубоя преди началото на плейофите. Към настоящия момент отборът на Били Доновън е шести в подреждането на Запад.

Брук Лопес с 25 точки и Джеръми Лин с 24 заслужиха добри думи за представянето си при петдесет и четвъртата загуба на Нетс през сезона.

Ощр от категория Баскетбол