Намери ни
To Top

Сок: Молех се за добро сервиране и няколко добри форхенда

Джак Сок спаси четири мачбола по пътя към победата с 3:6, 6:3, 7:6(7) над Григор Димитров в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс. При 5:4 в полза на българина в третия сет Сок сам се постави под огромно напрежение с три поредни грешки, довели до резултат 0:40. Първите два мачбола бяха отразени благодарение на отлични сервиси, а при третия американецът рискува максимално и с форхенд на линията изправи публиката на крака. Малко по-късно той отрази още един мачбол при 6:7 в тайбрека и се поздрави с победата след два часа и 26 минути игра.


24-годишният Сок направи много силен старт на годината, спечелвайки титлите в Оклънд и Делрей Бийч. Неговата трета победа в четири мача с Григор подобри баланса му на 13-2 през сезона.

„Молех се за добро сервиране и няколко добри форхенда в десетия гейм. Смятам, че всеки знаеше какво искам да направя в тези точки. Успях да вкарам два добри сервиса, а на форхенда при 30-40 просто си казах: „Направи го“, след като съм го правил хиляди, милиони пъти в живота си“, заяви на пресконференцията Сок.

„Казах в началото на годината, че ако губя от някого, ще го правя по моя начин и с тениса, който играя. Няма да изляза да се защитавам и да играя игра, която не е моята“, допълни той.

Сок, чието 18-о място в световната ранглиста е рекордно за него, ще се опита да достигне до своя трети пореден четвъртфинал на турнир от сериите „Мастърс“. Негов следващ противник ще е тунизиецът Малек Джазири, срещу когото американецът има една победа – в Стокхолм през миналата година.

Ощр от категория Тенис