Намери ни
To Top

Вавринка продължава уверено

Швейцарецът Стан Вавринка се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 7,9 милиона долара.

Поставеният под номер 3 Вавринка елиминира германеца Филип Колшрайбер със 7:5, 6:3 за 78 минути, като записа петата си победа в пет мача срещу съперника.

„Сервирах добре. Мисля, че се движа много добре на корта, което е позитивното за мен.


Чувствам се добре физически и това е много важно“, коментира швейцарецът, който бе подкрепян от трибуните от приятелката си Дона Векич.

За място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу 21-годишния „щастлив губещ“ от квалификациите Йошихито Нишиока (Япония), които изненадващо отстрани 13-ия в схемата Томаш Бердих (Чехия) с 1:6, 7:6(5), 6:4, след като изоставаше със сет и 2:5 гейма във втория.

„Дадох всичко от себе си, но честно казано не знам как победих. Аз се опитвах да намеря начин да спечеля, но мисля, че и той помогна в някои ситуации“, заяви японецът.

Вавринка изглежда абсолютен фаворит в горната част на схемата след отпадането на номер 1 Анди Мъри (Великобритания) във втория кръг от Вашек Поспишил (Канада).

Поспишил пък сервираше за победата срещу квалификанта Душан Лайович (Сърбия) при 5:3 в третия сет, но допусна обрат и отпадна след 7:6(4), 3:7, 5:7.

Осмият в схемата Доминик Тийм (Австрия) се справи лесно с германеца Миша Зверев с 6:1, 6:4. Двамата се задържаха точно 58 минути на корта под 37-градусовата жега в Индиън Уелс, която измъчи и двамата тенисисти, но играта на германеца сякаш бе по-сериозно повлияна.

Следващият съперник на Тийм ще бъде номер 10 Гаел Монфис (Франция), който елиминира лесно представителя на домакините Джон Иснър с 6:2, 6:4.

Ощр от категория Тенис