Намери ни
To Top

Неволите на Чилич продължават и на Индиън Уелс

Марин Чилич е вероятно най-разочароващият тенисит от топ 10 в световната ранглиста от началото на 2017 година. Седмият в ранглистата на АТР не можа да се класира за третия кръг на първия турнир от сериите „Мастърс“ за сезона в Индиън Уелс, след като бе сразен от 19-годишния Тейлър Фриц, който понастоящем е 136-и в света.

Невръстният американец изигра мача на живота си в последното събитие от програмата на корт номер 3 и срази Чилич с 4:6, 7:5, 6:4, с което записа първата победа в кариерата си над тенисист от топ 10.
Това е и първият случай през 2017-а, когато тийнейджър успява да надвие някого измежду десетимата най-високо класирани играчи.


Фриц ще се изправи срещу тунизиеца Малек Язири в битка за място на осминафиналите.

Чилич пък продължава с неволите през сезона – отпадане в първия мач в Ченай от 117-ия в света Йозеф Ковалик, отпадане във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от 51-ия в ранглистата Даниел Еванс, отпадане в първия мач от 84-ия Дъстин Браун и в Монпелие, отпадане на четвъртфинал от Жо-Вилфред Цонга в Ротердам и на полуфинал в Акапулко от Рафаел Надал.

В Индиън Уелс вече се получиха няколко изненадващи резултата – най-голямата сензация бе отпадането на Анди Мъри.

Ощр от категория Тенис