Намери ни
To Top

Скандалите между Юве и Милан продължават

Скандалът между Ювентус и Милан няма край. Както е известно, двата клуба се скараха след победата на шампионите с 2:1 в петък вечер в дербито от 28-ия кръг на Серия „А“, след като реферът Давиде Маса отсъди дузпа за „бианконерите“ 30 секунди след изтеклото четири минутно продължение за игра с ръка на Матия де Шильо.

Аржентинският талант Пауло Дибала бе точен в 97-ата минута, като така донесе 31-ия пореден успех на „Ювентус Стейдиъм“ в Серия „А“.

След срещата играчите на „росонерите“ нападнаха реферите, като се възмущаваха от съдийството, докато играчите на Старата госпожа нападнаха колегите си, че от шест години не печелят, а все Юве им бил виновен затова.


Ден след срещата се появи информация, че „червено-черните“ са счупили част от гостуващата съблекалня на стадиона. На този етап нито от Ювентус, нито от Милан са излезли с официална позиция за случилото се.
Най-големият спортен всекидневник в Италия „Гадзета дело Спорт“ съобщава, че някой е написал „Крадци!“ върху титлитe от 2004 и 2005 година в коридора на стадиона, който води към съблекалнята на гостите. Както е известно, Италианската футболна федерация отне тези две титли на „бианконерите“ заради скандала с „Калчополи“, като анулира първото Скудето, а второто го присъди на Интер. Въпреки това ръководството и тифозите на Юве си броят 34 титли, въпреки че официално имат 32.

Ощр от категория Футбол