Намери ни
To Top

В жежка битка Дунав и Локо Пд не решиха нищо около Топ 6

Дунав и Локомотив Пловдив изиграха емоционален мач, в който обаче не успяха да излъчат победител. След 1:1 на стадиона в Разград нищо около битката за Топ 6 не се разреши и интригата остава.

Иначе русенци направиха страхотно първо полувреме, но в него стигнаха само един гол чрез Васил Шопов. Но в 57-та минута защитникът им Олексей Ларин беше изгонен, защото спря чиста голова атака на „железничарите“ и това преобърна развоя на мача.


До края локомотивци налитаха като оси и в крайна сметка успяха да изравнят малко преди края. Точен беше словенецът Дино Мартинович, който за пореден път се превърна в герой за тима си в 84-та минута, носейки поне хикса в този мач.

Първата част мина под пълната доминация на символичните домакини от Русе. От самото начало те започнаха да налагат темпото си и първи стигнаха до положение. В 6-та минута Бирсент Карагарен се освободи на десния фланг със страхотен финт и центрира на далечната греда към Бранимир Костадинов. Неговият удар обаче мина на сантиметри встрани от гредата.

Гостите бяха крайно безидейни и постоянно позволяваха на съперника да прави убийствени контри. При една от тях в 15-та минута „драконите“ имаха нова възможност да поведат. Тогава след корнер топката стигна до Михаил Милчев на далечната греда, но ударът му мина високо над вратата. А той се намираше на 6-7 метра от нея.

По-активната и смислена игра на Дунав доведе до още един страхотен шанс пред вратата на Ясин ел Харуби. В 21-та минута Христофор Хубчев проби по левия фланг и центрира прострелно в наказателното поле, но ударът на Костадинов беше нелеп и Ел Харуби изби.

Едва след изтичането на първата половина на полувремето „железничарите“ се посъвзеха и направиха една смислена атака. След продължително разбъркване пред вратата на Антонов най-после Дино Мартинович се озова на стрелкова позиция и би, но ударът му беше много слаб и топката излезе в аут.

Въпреки това временно колебание, дунавци не спираха да атакуват и да създават положения. В 31-та минута Димитър Везалов направи един от „фирмените“ си подаръци и изведе Мирослав Будинов сам срещу собствения си вратар. Но нападателят не можа да отбележи, въпреки че ударът му преодоля вратаря.

Този масиран натиск и създаването на толкова много прекрасни положения просто нямаше как да не доведе до гол. И такъв най-после падна в 34-та минута, когато Васил Шопов започна една атака, намери Бирсент Карагарен на фланга, той му върна топката в наказателното поле и капитанът прониза мрежата на противника за 1:0.

До почивката русенци имаха още шансове да се разпишат. Но в 39-та минута Бранимир Костадинов направи поредния си фрапантен пропуск, а малко след това Карагарен направи невероятен пробив, при който преодоля шестима съперници, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата.

Точно преди почивката локомотивци имаха една от редките си възможности за изравняване, но Парвиз Умарбаев стреля на сантиметри от гредата от изгодна позиция и така статуквото от един чист гол аванс за Дунав се запази и на почивката.

Втората част започна доста по-равностойно, като в началото ѝ нямаше чисти положения. Но една контра за Локо се оказа решителна. В 56-та минута Димо Бакалов се измъкна зад защитата и беше повален от защитника Олексей Ларин.

Играчът на Дунав беше изгонен с директен червен картон, защото спря голова атака, а „железничарите“ получиха пряк свободен удар на 17 метра от вратата. Но ударът на Мартин Камбуров от него мина на сантиметри над вратата.

Тази ситуация накара русенци да се приберат по-назад и от вдъхновената им игра преди почивката не остана и помен. Точно затова пловдивчани взеха инициативата, но пък нямаха идея как да стигнат до вратата на противника.

Те имаха няколко редки шанса, при един от които в 79-та минута Шоко центрира перфектно на главата на Мигел Анхел Луке, но испанецът стреля на сантиметри над вратата от изгодната позиция.

Упорството на „черно-белите“ обаче даде резултат. В 84-та минута при поредната продължителна атака Димитър Велковски стреля от границата на наказателното поле, но топката тресна напречната греда. Тя обаче се върна перфектно на крака на Дино Мартинович и той от изгодна позиция не сбърка – 1:1.

В последните минути локомотивци налитаха като оси и не позволяваха на домакините дори да минат центъра. Но напорът им не даде резултат и повече попадения не паднаха, като така двата тима се оттеглиха с по точка.

След този резултат „черно-белите“ събраха 36 точки в актива си и борбата за шестата позиция с Ботев ще бъде ожесточена. Локомотив пък вече има 38 точки и е в малко по-изгодна позиция за място в шестицата.

Дунав: Станислав Антонов, Диян Димов, Михаил Милчев, Олексей Ларин, Христофор Хубчев, Петър Патев, Васил Шопов, Самир Аясс, Бирсент Карагарен, Бранимир Костадинов, Мирослав Будинов;

Резерви: Мартин Луков, Марио Петков, Тейнур Марем, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов, Юлиян Ненов, Ндуйе Муйеци;

Локомотив Пловдив: Ясин Ел Харуби, Димитър Везалов, Стефан Йевтоски, Павел Виданов, Пламен Крумов, Гийерме Шоко, Веселин Марчев, Димитър Велковски, Дино Мартинович, Парвиз Умарбаев, Мартин Камбуров;

Резерви: Илко Пиргов, Иван Горанов, Кирил Котев, Ияд Хамуд, Ванчо Траянов, Димо Бакалов, Мигел Анхел Луке.

Ощр от категория Футбол