Намери ни
To Top

ЛеБрон не спаси Кливланд в Детройт

ЛеБрон Джеймс се опита да носи отбора си на гръб, но дори неговото фантастично представяне не бе достатъчно и Кливланд записа двадесет и първата си загуба през сезона, отстъпвайки със 101:106 като гост на Детройт. Суперзвездата на шампионите постигна поредния си “трипъл-дабъл”, но получи подкрепа единствено от Кайри Ървинг, докато насреща им Пистънс показаха прекрасно отборно взаимодействие и напълно заслужено се поздравиха с победата, която бе №32 за тях през редовния сезон и втора поредна срещу този съперник на собствен терен.

Джеймс не вкара нито една от шестте си стрелби от тройката, но въпреки това компенсира с цели 29 точки, както и с 13 борби, 10 асистенции, 2 отнети топки и само 3 грешки за 39 минути игра. Ървинг добави 27 точки и 3 асистенции, а Чанинг Фрай влезе с 5/7 от тройката и общо 15 точки като резерва.


Кавс обаче не стреляха убедително от дистанция и вкараха само 11/39 шута.

Една от малкото добри новини за гостуващия отбор от Охайо бе завръщането в игра на Джей Ар Смит, който се отчете с 1/8 от тройката и само 3 точки за 19 минути в първото си появяване на паркета от 20 декември насам.

За сметка на това цели шестима играчи на домакините – всички от стартовите пет и един от резервите преминаха границата от 10 реализирани точки. Реджи Джаксън и Андре Дръмънд бяха лидери в това отношение, съответно с 21 и 20 точки, а Тобайъс Харис и Кентавиъс Колдуел-Поуп вкараха по 15 точки. Маркъс Морис и Иш Смит останаха с по 12.

Ако двата отбора не се срещнат в плейофите, то това бе последната визита на ЛеБрон в “Дъ Палас Ъф Оубърн Хилс”, където той изигра един от най-запомнящите се мачове в кариерата си – реализирайки 48 точки в елиминациите през 2007 година, включително последните 25 за своя тим. От следващия сезон Пистънс ще играят в нова зала в центъра на града.

Ощр от категория Баскетбол