Намери ни
To Top

Ювентус среща последното препятствие пред титлата

Лидерът в Серия А Ювентус приема Милан в изтеглен мач от 28-ия кръг на Серия А, като този мач може да се окаже последното препятствие за преодоляване пред „Старата госпожа“ преди рекордната шеста поредна титла. Разликата в класирането межу двата тима е цели 17 точки в полза на бианконерите, но Милан показа през сезона на два пъти, че знае как да побеждава Ювентус.

Това е четвърти сблъсък между двата тима, като Милан спечели с 1:0 на „Сан Сиро“, а след това триумфира с 5:4 след дузпи за Суперкупата на Италия.


„Старата госпожа“ взе частичен реванш, като отстрани Милан с 2:1 в 1/4-финалите за Купата на Италия.

Ювентус е в серия от 30 поредни домакински победи и ще се опита да продължи тази успешна линия.
Треньорът Масимилиано Алегри пуска най-доброто на терена. На върха на атаката ще бъде аргжентинецът Гонсало Игуаин, който все още няма гол във вратата на Джанлуиджи Донарума.

Двубоят ще пропусне централният защитник Джорджо Киерини, който е контузен и ще бъде заменен от Бардзали. На мястото на наказания Куадрадо пък по крилото ще се появи Пяца.

Проблемите пред наставника на Милан Винченцо Монтела са по-сериозни. Той няма да разчита на Абате, Монтоливо и Бонавентура. Въпреки това той демонстрира самочувствие преди мача и изрази увереност, че тимът му може да спечели.

Ощр от категория Футбол