Намери ни
To Top

Реал Мадрид съсече мечтите на Наполи

Наполи загуби от Реал Мадрид с 1:3 на стадион „Сан Паоло“ в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.

Главен арбитър на двубоя бе турчинът Джунейт Чакър.

Домакините започнаха двубоя с ентусиазъм. Фортуна бе близо до това да им се усмхне, още преди да бе изтекла и една минута от първия съдийски сигнал.


Диавара намери с пас по земя Мертенс на границата на наказателното поле. Нападателят финтира прекия си пазач, след което шутира по посока на вратата, но Навас изби в корнер.

Кейлър Навас трябваше да се намесва в шестата минута, когато Фози Гулам изпълни ъглов удар, насочвайки топката към първа греда. Защитникът на италианския тим опита да вкара директно от корнер, но стражът на Реал внимаваше и изби в нов ъглов удар.

Марек Хамшик опита късмета си с премерен удар от далечна дистанция в осмата минута. Словакът пробва да пласира кълбото в долния ляв ъгъл, но мерникът му се оказа неточен.

Високата преса на домакините даваше резултат в първите минути и те се наслаждаваха на тотална доминация, търсейки ранен гол.

Диавара разсече средната линия на Реал, намирайки Инсиние непокрит пред пеналта. Джобният нападател отправи топовен изстрел, целейки се в долния десен ъгъл. Навас изби в корнер.

Първият удар на Реал Мадрид по посока вратата на Наполи дойде две минути по-късно. Бейл намери Тони Кроос на чиста позиция пред наказателното поле и немският национал опита да изненада Рейна, който улови без проблем.

Каземиро хвърли дълъг пас към Бейл в 18-та минута, извеждайки го зад последния от защитата на Наполи. Уелсецът елегантно овладя кълбото, финтира Гулам, след което шутира към вратата. Ударът не се оказа проблем за Рейна.

Силното начало на Наполи даде резултат в 24-та минута, когато Инсине намери Хамшик непокрит пред пеналта на Реал. Словакът с пас в коридор пусна към Дрис Мертенс. Нападателят нахлу в наказателното поле и с диагонален шут по земя неспасяемо прати топката в долния ляв ъгъл на Навас.

Огромен късмет изкараха домакините в 28-та минута. Кристиано Роналдо бе изведен сам срещу Рейна. Португалецът заобиколи стража, след което шутира към опразнената врата, но уцели лявата странична греда.

Гредата помогна и на Реал. Това се случи след карамбол пред пеналта на гостите в 36-та минута. Топката се озова в краката на Дрис Мертенс, който се откъсна от Пепе в наказателното поле и шутира по диагонала. Навас бе преодолян, но кълбото рикошира в десния страничен стълб.

Двата тима се оттеглиха на почивка при общ резултат от двата мача 3:2 в полза на Реал.

Още в началото на втората част Реал Мадрид стигна до виталния гол на чужд терен, от който се нуждаеше. Тони Кроос центрира от корнер, Серхио Рамос надскочи Албиол и засече топката, пращайки я в мрежата на Рейна.

Не бяха изминали и пет минути от гола на „белия балет“, когато възпитаниците на Зинедин Зидан удариха отново. И отново същият сценарий. Тони Кроос центрира от корнер, Рамос засече с глава и препарира Рейна. След удара на защитника, топката рикошира в главата на Мертенс и се оплете в горния ляв ъгъл на вратата на Наполи.

След този епизод домакините рухнаха психически, обезвериха се напълно. Мачът буквално се доиграваше. Осем минути преди неговия край десният бек Карвахал направи забележителен солов рейд през защитата на италианския тим, озовавайки се на позиция сам срещу Рейна. Завършващият удар изневери на бранителя, който шутира над вратата.

Чакър даде две минути продължение на редовното време. В първата от тях Кристиано бе изведен сам срещу Рейна и стреля. Рейна изби, но при добавката резервата Алваро Мората прати топката в левия ъгъл на Рейна. Така бе оформен общия резултат. С общ резултат 6:2 Реал Мадрид се класира на четвъртфинал.

Ощр от категория Шампионска лига