Намери ни
To Top

Безмилостно: Байерн пак се изгаври с Арсенал

Арсенал бе разгромен от Байерн Мюнхен с 1:5 на стадион „Емирейтс“ в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.

Главен съдия на срещата бе гъркът Анастасиос Сидиропулос.
Баварците задържаха топката по-често в началните минути и Ариен Робен опита да вкара по характерния за него начин чрез нахлуване отдясно в наказателното поле, но след рикошет спечели само корнер. При изпълнението му Давид Алаба шутира мощно, но и доста неточно.


Бяха изминали десетина минути игра, когато Тио Уолкът беше намерен с прекрасен извеждащ пас зад гърба на защитата, но Мануел Нойер излезе извън пеналта и изчисти. После топката мина на милиметри покрай лявата греда на Нойер след борба за висока топка между Оливие Жиру и Матс Хумелс.

В 20-ата минута поотпусналият се Байерн беше наказан след грешка в защитата. Тио Уолкът проби в наказателното поле през трима съперници и буквално разстреля Мануел Нойер със свиреп снаряд в горния десен ъгъл.

Байерн не изглеждаше особено стреснат от новата ситуация, с оглед комфортната преднина от 5:1 в първия мач. Рафиня центрира отдясно и Оспина спаси удара на Видал, но реферът правилно маркира нарушение в атака. После Левандовски излезе на добра позиция, но беше блокиран от стража на домакините.

„Артилеристите“ натиснаха своя противник и десетина минути преди почивката Мустафи намери Уолкът зад защитата, но този път тупалката на англичанина намери мрежата от външната й страна. На отсрещната врата Артуро Видал би доволно над напречната греда.

В 38-ата минута Арсенал извади огромен късмет при отлична акция на гостите. Ариен Робен получи отдясно, напредна и копна хитро за Роберт Левандовски. Полякът стреля ефектно от въздуха по диагонала, но покрай лявата греда!

Арсенал наложи много силен натиск в началото на второто полувреме и техният противник не можеше да изнесе топката. Аарън Рамзи центрира в наказателното поле и Оливие Жиру засече с глава, но малко над целта.

В 49-ата минута Матс Хумелс вкара топката във вратата на домакините след подаване на Чаби Алонсо, но попадението правилно беше отменено заради засада.

Малко след това Лоран Косиелни изблъска отскубналият се Роберт Левандовски в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Защитникът получи жълт картон за фаула, но малко след това получи още един картон заради реплика и пое към душовете. Левандовски пое отговорността и изравни резултата с точен удар в десния ъгъл.

В средата на второто полувреме Хави Мартинес нанесе неточен удар с глава, а след това Оспина спаси тупалката на останалия сам срещу него Левандовски.

Всичко свърши в 68-ата минута, в която нароченият от Арсен Венгер за симулант Ариен Робен сложи окончателно точка на спора. Той се възползва от грешка в защитата на домакините излезе сам срещу Оспина и вкара технично в долния ляв ъгъл.

Четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Дъглас Коста центрира отляво и Левандовски засече кълбото от почти паднала позиция, но уцели десния страничен стълб.

В 78-ата минута Дъглас Коста показа, че освен да подава добре, може и да бележи. При това кариоката го направи в стила на Ариен Робен. Той напредна от центъра и на пръв поглед се забави за подаване, но реши да завърши сам в долния ляв ъгъл.

Само две минути след това Арсенал допусна груба грешка в изнасянето на топката. Левандовски подаде за Видал, който беше на една линия със защитата и копна майсторски покрай Оспина – 1:4!

В 85-ата минута Ренато Санчес изведе Коста, който остана сам срещу Оспина и пусна вдясно за Видал. Чилиецът нямаше какво да стори, освен да вкара втория си гол в мача.

С общ резултат 10:2 от двата мача мюнхенци се класират за четвъртфиналите.

Ощр от категория Шампионска лига