Намери ни
To Top

България без Григор Димитров за Купа Дейвис

Капитанът на националния отбор по тенис за мъже за „Купа Дейвис“ – Тодор Енев обяви състава на отбора за предстоящите мачовете от световното отборно първенство през април в България.

Страната ни ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов. Част от състава отново няма да бъде най-добрият роден тенисист – Григор Димитров.

България ще бъде домакин на предстоящите мачове от група III на зона Европа от 5 до 8 април във ваканционно селище „Санта Марина“, гр.


Созопол.

Форматът е с групова фаза, като победителите от всяка от четирите групи играят един срещу друг, за да определят коя страна ще получи право да е част от Група II за зоната Европа/Африка през 2018 г.

Българска федерация по тенис в партньорство с „ФеърПлей Интернешънъл“ ще посрещнат 15-те отбора, които ще вземат участие, във ваканционно селище „Санта Марина“ като мачовете ще се играят на твърди кортове на открито.

В груповата фаза ще вземат участие отборите на България, Албания, Андора Армения, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщайн, Македония, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.

Съперниците на националите ни в групата ще станат ясни след изтегляне на официалния жребий на 4 април 2017 г.

Капитанът на националния отбор за мъже Тодор Енев прави подготвителен лагер-сбор на националните ни от 28 март в „Санта Марина“, в който ще вземат участие и други млади перспективни състезатели.

Ощр от категория Тенис