Намери ни
To Top

Орлин Старокин: Винаги бих се върнал в Левски

Полузащитникът Орлин Старокин, който донесе победата на Пирин с 1:0 срещу Локомотив (Пловдив), получи статуетката за Играч на ХХІІ кръг. В анкетата сред треньорите халфът спечели с 8 от общо 19 гласа. Само 1 глас по-малко има Янислав Иванов от Верея, следван от Марселиньо /Лудогорец/ – 3 гласа. За Борислав Балджийски от Черно море има 1 глас.


Орлин Старокин благодари за наградата, която той получава за втори път в професионалната си кариера, но като футболист на различни отбори. През сезон 2013 г. – 2014 г. той носеше екипа на Левски и заслужи признанието на треньорите, след като вкара 2 гола срещу Литекс.

“Винаги бих се върнал в Левски”, заяви халфът на Пирин. Той изрази радостта си от победата на синия клуб в последния, ХХІІІ кръг, срещу ЦСКА-София. Попитан би ли продължил в ЦСКА, след като е бил юноша на червените, Старокин бе категоричен: “Не!” Каквато и друга оферта да получи след края на първенството, би се отнесъл с внимание, но най-напред ще разгледа оферта от Пирин, ако има такава, стана ясно от думите му.

Старокин похвали новия треньор на Пирин Милен Радуканов, който освен че обсъжда с играчите всичките техни слаби и силна страни, както и на съперниците, повтаря на своите възпитаници: “Във всеки мач излизайте да се забавлявате!”. Целта пред отбора е да си осигури място в Първа лига и колкото е възможно да се класира по-напред във втората шестица на първенството. Пирин продължава участието си в турнира за Купата на България и има добър шанс занапред, смята Старокин.

Той коментира и твърде рано приключилата де факто битка за шампион на страната. За 6-а поредна година се очертава големият трофей пак да стане притежание на Лудогорец. Това е най-добрият отбор, категоричен бе Играчът на ХХІІ кръг, но от това губят както българският футбол, така и разградският тим, който няма равностоен съперник тук.

Ощр от категория Трансфери