Намери ни
To Top

Джентиле си тръгва безславно от ПАО

Алесандро Джентиле ще напусне Панатинайкос, след като стана ясно, че не попада в сметките на треньора Шави Паскуал. Бившият капитан на италианския Емпорио Армани (Милано) напуска безславно гръцката столица, а представянето му с екипа на “детелините” не бе особено впечатляващо и в 9 мача в Евролигата той записваше едва по 3.2 точки на двубой.

Ситуацията около бъдещето му става още по-сложна, защото той няма право да играе нито в Евролигата, нито в Юрокъп до края на сезона.


По-интересното е, че не може да играе за предишния си отбор Емпорио Армани, макар да има договор за още един сезон с клуба, който го бе пуснал под наем в Гърция. Все пак Джентиле може да бъде картотекиран в по-ниските дивизии на Апенините, пишат местните медии.

Двуметровият гард ще опита да намери решение на проблемите си възможно най-скоро, защото трябва да е в добра форма, ако иска да попадне в състава на Италия за ЕвроБаскет 2017.

La Gazzetta dello Sport пише, че на първо време той ще тренира самостоятелно в родината си, изчаквайки подходяща оферта. Джентиле е имал предложение и да продължи да води подготовка с Панатинайкос, без да играе в официални двубои, но е отхвърлил подобна възможност.

Ощр от категория Баскетбол