Намери ни
To Top

Забъркаха Везенков в международен скандал

Александър Везенков бе забъркан в международен скандал, а повод за това стана интервю, което той е дал пред литовски сайтс. Най-добрият ни баскетболист и лидер на Барселона само за няколко минути бе превърнат в потенциален гръцки национал. Причината – сбъркан превод, който разбуни духовете както в южната ни съседка, така и у бащата на 21-годишното крило – Сашо Везенков, който е изпълнителен директор на ОСК Лукойл.

Според гърците играещият все по-силно за каталунците българин е споделил, че може в най-скоро време да облече екипа на гръцкия тим.


“Да, мисля за гръцкия национален отбор, но все още не искам да говоря за това. Крайното решение все още не е взето”, цитира националът ни сайтът krepsinis.net. Тези две изречения хвърлиха в екстаз медиите в южната ни съседка и веднага се нароиха материали, обясняващи как Везенков иска да играе за Гърция, а промяна на правилото, че щом е играл за един национален отбор – вече не може да играе за друг, щяла да му даде тази възможност.

За да разбере каква точно е ситуацита обаче, picknroll.bg се свърза с бащата на звездата. “Журналистка от литовския сайт е отишла в Барселона и е говорила със Сашо. Не са се разбрали нещо на английски, защото той й е казал, че не иска да го пита за националните отбори, а не, че не иска да говори открито за гръцкия тим. и аз четох какво пишат гърците, но няма нищо такова. Решението е взето отдавна, няма как той да играе за Гърция. Най-малкото кой от БФБ ще се съгласи да разпише, че го пуска да не играе за България?! Казах на Сашко, че е станало такова объркване, и той е говорил с пресаташето на Барселона, който се е обадил в Литва и са оправили материала”, разясни ситуацията Везенков-старши.

“Тема спорт”

Ощр от категория Баскетбол