Намери ни
To Top

Критериите на Кюбън: Уестбрук не е кандидат за MVP

Собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбън винаги е остоявал здраво мнението си и по всичко личи, че дори нещо историческо не може да го накара да се отметне от думата си. Преди година ексцентричният милиардер заяви, че не смята Ръсел Уестбрук за суперзвезда, а сега отново наложи своите виждания и категорично отрече възможността №0 от Оклахома Сити Тъндър да стане “Най-полезен играч” на сезона в НБА.

“Той не е в битката за MVP. Критериите не са променени, а и знаете, че ако аз сменя мнението си, всички вие няма да се забавлявате толкова”, коментира Кюбън пред журналистите.


Въпросните “критерии” са лично измислени от шефът на Мавс, който неведнъж е заявявал, че даден играч няма как да бъде смятан за суперзвезда, ако не успее да помогне на отбора си да спечели 50 победи през редовния сезон. Към настоящия момент Тъндър имат баланс от 35-27.

Кюбън все пак отдаде малка част от дължимото на Ръсел и го определи като “невероятен атлет” и “най-експлозивният играч в Лигата”.

Към момента Уестбрук има “трипъл-дабъл” средно на мач с 31.7 точки, 10.6 борби и 10.0 асистенции и върви по стъпките на Оскар Робъртсън, който единствен е завършвал сезон с подобни средни показатели. Звездата на ОКС е №1 при реализаторите, №3 при подавачите и №12 при борците.

Бизнесменът добави още, че според него битката за MVP е между трима баскетболисти – Джеймс Хардън (Хюстън Рокетс), ЛеБрон Джеймс (Кливланд Кавалиърс) и Кауай Ленърд (Сан Антонио Спърс).

Снощи Далас надви Оклахома Сити със 104:89, а Ръс завърши “само” с 29 точки, 6 борби и 5 асистенции и 2/10 стрелба от зоната за 3 точки.

Ощр от категория Баскетбол