Намери ни
To Top

Лудогорец безпощадно оскуба обезкървените орлета

В спокойно темпо и без много трудности Лудогорец превъзмогна лошия резултат от мача с Нефтохимик през седмицата в домакинството си на Пирин. Шампионите надделяха с 3:0 над осакатените „орлета“, които бяха в Разград без петима основни играчи.

След нулева първа част, момчетата на Георги Дерменджиев се развихриха малко след почивката и с голове на Джонатан Кафу и два от Клаудиу Кешеру решиха всичко набързо и подковаха трите точки.

Мачът започна в доста мудно и лежерно темпо.


Гостите се бяха прибрали плътно отзад и чакаха съперника си, докато лудогорци не си даваха много зор в първите минути. Постепенно обаче момчетата на Георги Дерменджиев вдигнаха оборотите.

Те отправиха няколко далечни удара чрез Марселиньо и Вандерсон, но те не затрудниха стража на благоевградчани Благой Макенджиев. Първата сериозна опасност за него дойде чак в 20-та минута.

Тогава Вандерсон получи една хубава топка на около 20-ина метра и изстреля истинска бомба. Но Макенджиев беше на мястото си и първо омекоти удара, а после спокойно улови топката в близост до страничната си греда.

Веднага след това Пирин даде своя отговор. При една светкавична контра в 21-та минута Тодор Траянов се озова на границата на наказателното поле и стреля опасно, но за негов малшанс топката срещна тялото на съотборника му Алешандре Ханс и отклони пътя си от вратата.

Още един хубав шанс за Лудогорец се откри в 30-та минута. Тогава Клаудиу Кешеру с прекрасен пас изведе Джонатан Кафу сам срещу вратаря, макар и под ъгъл. Бразилецът напредна и стреля, но топката срещна мрежата от външната ѝ страна.

До почивката картината не се промени. Домакините атакуваха, но трудно намираха пролуки в отбраната на „орлетата“. Играчите на Милен Радуканов пък рядко минаваха центъра и нямаха нищо против да се занимават само с рушенето на играта на противника.

Тази тактика им се отблагодари до почивката и те опазиха вратата си суха. Ударите на Кешеру и Вандерсон пък бяха неточни и така разградчани трябваше да се приберат в съблекалнята разочаровани от немощта си в предни позиции.

Малко след подновяването на играта обаче последва бърз гол в мрежата на пиринци и тактиката им рухна. В 49-та минута Марселиньо с един пас разсече защитата на Пирин и изведе Джонатан Кафу сам срещу вратаря. Бразилецът показа хладнокръвие и преодоля Макенджиев за 1:0.

Този гол сне напрежението от играчите на Дерменджиев и те отново намалиха оборотите. Отиграванията им в предни позиции бяха достатъчни, за да пазят „орлетата“ далеч от Владо Стоянов и в същото време не носеха особена опасност за противниковия вратар.

И въпреки лежерното темпо на шампионите, те с лекота стигнаха и до втори гол, с който окончателно убиха интригата в този мач. В 60-та минута при една продължителна атака в крайна сметка топката стигна до Марселиньо, който намери Джонатан Кафу зад защитата, бразилецът центрира успоредно на голлинията, където беше Клаудиу Кешеру и румънецът скъса мрежата за 2:0.

След този момент Лудогорец се забавляваше на терена. И логично стигна и до трети гол, дело пак на Кешеру. Той дойде след комедия от грешки в защитата на Пирин, като при последната от тях Тодор Траянов подаде на румънеца на 7-8 метра от голлинията си сам срещу вратаря и таранът нямаше как да сбърка – 3:0.

Мачът се доиграваше, като чистите положения драстично намаляха. Едва в 80-та минута от пряк свободен удар Пирин за първи път обстрелва вратата на противника след почивката, но Тони Тасев беше крайно неточен.

Малко след това той можеше да се реабилитира, след като беше изведен зад защитата на Лудогорец, но не можа да преодолее Владислав Стоянов, озовал се очи в очи с него. Така благоевградчани сами се лишиха от поне почетно попадение в този мач.

В крайна сметка повече интересни моменти до края на мача нямаше и шампионите се поздравиха с убедителна и напълно заслужена победа. Така те имат вече 60 точки на върха на подреждането, с цели 12 повече от най-близкия преследвач Левски.

Пирин пък прекъсна чудесната си серия от три пролетни победи и с 28 точки остава в подножието на Топ 6 и със сигурност няма да намери място в тази част от класирането след разделянето на първенството.

Съставите на двата тима:

Лудогорец: Стоянов, Пластун, Моци, Сисиньо, Натанаел, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешеру

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Ничев, Ханс, Кощърна, Траянов, Дженкинс, Костов, Благов, Тасев, Попев

Ощр от категория Футбол